Beauty Diaries by Beauty Line

Το δέρμα μας ταλαιπωρείται καθημερινά από διαφόρους εξωγενείς αλλά και εσωτερικούς παράγοντες όπως o ήλιος, ο αέρας,  η ρύπανση, το στρες κ.λπ. αλλά ακόμα πιο περισσότερο όταν είσαι σε διακοπές εξαιτίας της αυξημένης και παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Ο ήλιος και η θάλασσα αφυδατώνουν και στρεσάρουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να χάνει την φωτεινότητα και την λάμψη της. Το δέρμα φαίνεται πιο ξηρό, θαμπό, εύθραυστο και οι γραμμές αφυδάτωσης κάνουν την εμφάνιση τους.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου σε άψογη κατάσταση και να την αναζωογονήσεις  με την βοήθεια σύγχρονων κρεμών ημέρας και νύχτας.

Τα κακά νέα είναι ότι εάν δεν το κάνεις άμεσα και προκληθούν ζημιές δύσκολα το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Το νερό δίνει ζωή όχι μόνο στον οργανισμό αλλά και στην επιδερμίδα. Το νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία με αποτέλεσμα καθώς η επιδερμίδα χάνει νερό και μεταλλικά στοιχεία, το δέρμα ανανεώνετε με αργούς ρυθμούς και η δομή της επιδερμίδας αποδιοργανώνεται και επιτρέπει την περαιτέρω απώλεια νερού.

Οι ενυδατικές κρέμες όμως είναι απαραίτητες για να προσφέρουν ένα απαλό, φωτεινό, αναζωογονημένο λαμπερό δέρμα, γεμάτο υγεία και ζωντάνια.

Η ενυδάτωση που χαρίζουν οι κρέμες διαρκεί για όλη μέρα, χάρη σε μηχανισμούς  που βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί και να εγκλωβίζει την υγρασία μέσα στα κύτταρα του.

Οι βιταμίνες δίνουν τροφή στο δέρμα και τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν, το προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ενώ τέλος τα ιχνοστοιχεία θωρακίζουν το δέρμα ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τύπο δέρματος η επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό έχει ανάγκη από ενυδάτωση και υγρασία για να παραμείνει λεία και απαλή όλη τη μέρα.

Ανάγκη ενυδάτωσης έχουν όλοι οι τύποι δέρματος:

Λιπαρό δέρμα

Μετά από ένα κάλο καθαρισμό πρωί- βράδυ η χρήση μιας κρέμας, με ανάλαφρη υφή σε τζελ ή λοσιόν είναι απαραίτητη όπου θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση στο δέρμα και παράλληλα θα ρυθμίσει την υπερέκκριση σμήγματος. Και μην ξεχνάτε το πίλινγκ σε ένα λιπαρό δέρμα είναι απαραίτητο τουλάχιστον 2-3 την εβδομάδα για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων (η συσσώρευση πάνω στο δέρμα νεκρών κυττάρων και ρύπων είναι η εστία για να δημιουργηθεί ένα σπυράκι), ενώ η καθαριστική ή ενυδατική μάσκα που θα ακολουθήσει, θα αποκαταστήσει και θα ολοκληρώσει την περιποίηση σε ένα λιπαρό δέρμα.

Κανονικό δέρμα

Κάλος καθαρισμός του δέρματος πρωί και βράδυ. Σε ένα κανονικό δέρμα ταιριάζουν κρέμες και πιο λεπτές υφές αλλά και πιο πλούσιες εξαρτάται πάντοτε από την υφή που προτιμάτε  ή ανάλογα τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας τη δεδομένη εποχή. Το πίλινγκ είναι απαραίτητο τουλάχιστον  1-2 την εβδομάδα για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων.

Ξηρό δέρμα

Προτιμήστε μια κρέμα με ενισχυμένη, πλούσια σύνθεση, πλούσια λιπίδια, σε ωμέγα 3,6,9, μάσκες εντατικής ενυδάτωσης και εντατικά σέρουμ με συμπυκνωμένη σύνθεση για ακόμα περισσότερη άνεση. Ενώ ένα πίλινγκ με πιο λεπτούς κόκκους είναι αρκετό 1 φόρα την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.

Συμβουλές: 

  • H συχνή χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες «κλέβουν» την υγρασία από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται, να εμφανίζει λεπτές γραμμές ή ακόμα και να ξεφλουδίζει.
  • Aν αντιμετωπίζετε ήδη ξηρότητα, επιλέξτε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού. Mην παραμελείτε την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ, καθώς και μια πλούσια μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

Comments