Beauty Diaries by Beauty Line

Η διαδικασία εφαρμογής του make up για κάποιους μπορεί να μοιάζει σαν αγγαρεία για κάποιους άλλους πάλι όχι. Εγώ θα έλεγα ότι μοιάζει πολύ με τη ζωγραφική!!!!!

Για να εφαρμόσετε το make up σας με το σωστό τρόπο πρέπει να ξεκινήσετε με ένα καθαρό πρόσωπο, όπως ακριβώς πρέπει να είναι και ο καμβάς σας προτού ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε!

Αλλά πριν πάμε σε αυτό το βήμα ας δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να διαλέξουμε τον σωστό τόνο/ απόχρωση για το make-up μας.

MAKE UP

Η επιλογή του make-up δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού είναι το καλλυντικό που μπορεί να βελτιώσει και να αναδείξει τα όμορφα σημεία του προσώπου ή να “βγάλει” στην επιφάνεια τυχόν ελαττώματά του.

Το καλύτερο σημείο όταν διαλέγουμε απόχρωση make up είναι το σημείο που ενώνεται το πρόσωπο με τον λαιμό. Το make-up δεν πρέπει να είναι ούτε άσπρο αλλά ούτε και σκούρο και δεν πρέπει να κάνει καμία διαφορά με τον λαιμό.

Το υγρό foundation είναι η πιο δημοφιλής μορφή make up αφού μπορεί να φορεθεί και να ταιριάξει σε όλους τους τύπους δερμάτων και σε όλες τις ηλικίες. Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικούς παράγοντες, ενώ συχνά περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά στοιχεία, φίλτρα προστασίας καθώς και συστατικά που προσθέτουν λάμψη στο πρόσωπο. Υπάρχουν συνθέσεις oil-free για λιπαρές επιδερμίδες με βάση το νερό, αλλά και πιο λιπαρές υφές για ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες. Μπορούμε να διαλέξουμε την κάλυψη του υγρού μας make up ανάλογα με αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Εάν είστε ο τύπος γυναίκας που θέλει να έχει ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα τότε μπορείτε να διαλέξετε ένα make up με ελαφριά κάλυψη ή ένα με πιο παχύρευστη υφή αν είστε μια γυναίκα με περισσότερες απαιτήσεις ως προς την κάλυψη.

Απλώστε το υγρό make up σε ολόκληρο το πρόσωπο με την βοήθεια ενός πινέλου για να εξασφαλίσετε καλύτερη κάλυψη και μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σας. Το compact foundation είναι μια άλλη επιλογή για το μακιγιάζ σας και μπορείτε να βρείτε το προϊόν στην αγορά  σε δυο τύπους.

Ο πρώτος τύπος είναι σε μορφή πούδρας, το κλασσικό “2 σε 1” δηλαδή make up και πούδρα μαζί που είναι ιδανικό για τις γυναίκες που θέλουν να απλοποιήσουν τα βήματα του μακιγιάζ τους και να έχουν ένα εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος τύπος compact foundation είναι σε κρεμώδη μορφή που χρησιμοποιείται με ποικίλους τρόπους (latex σφουγγάρι, πινέλο foundation) ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να χαρίσουμε και το μέγεθος κάλυψης που επιθυμούμε. Χρησιμοποιούμε το ειδικό πινέλο foundation για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και το σφουγγαράκι όταν θέλουμε μεγαλύτερη κάλυψη.

CONCEALER

Το concealer είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να τελειοποιήσουμε την περιοχή των ματιών και να χαρίσουμε κάλυψη, ξεκούραση και φωτεινότητα. Προσέξτε να μην έχετε αντίθετα αποτελέσματα διαλέγοντας ένα ανοιχτόχρωμο concealer.

Το χρώμα του concealer σας πρέπει να είναι στο τόνο του δέρματος σας ή ένα τόνο πιο ανοιχτό.

Για τις γυναίκες που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους προτείνω να χρησιμοποιήσουν δυο χρώματα concealer. Ένα σκούρο που να είναι κοντά στο χρώμα των μαύρων κύκλων και ένα πιο ανοιχτό που θα χαρίσει φωτεινότητα και λάμψη.

Για να εφαρμόσετε το concealer σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα latex σφουγγαράκι ή ένα μικρό πινέλο ή ακόμα και τα δάχτυλά σας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μικρές ποσότητες έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται την περιοχή των ματιών με υπερβολικές ποσότητες προϊόντος.

ΠΟΥΔΡΑ

Η πούδρα είναι πολύ σημαντική και είναι το τελευταίο βήμα για ένα τέλειο και αψεγάδιαστο πρόσωπο γιατί θα σας απαλλάξει από τη γυαλάδα της προβληματικής ζώνης Τ (σαγόνι, μύτη, μέτωπο)! Εάν δεν χρησιμοποιήσετε την πούδρα σας τότε η θερμοκρασία του δέρματος θα ζεστάνει τα ελαία από το υγρό make up σας με αποτέλεσμα να”σπάσει” το μακιγιάζ  σας.

Ακόμα και οι γυναίκες με πολύ ξηρό δέρμα μπορούν εύκολα να βρουν στην αγορά πούδρες με ενυδατικά στοιχειά στην σύνθεσή τους που θα χαρίσουν την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα.

Μια άλλη επιλογή που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλικίες είναι η πούδρα σκόνη (loose powder) με την οποία μπορείτε να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας.

Υπάρχουν δυο τρόποι για να εφαρμόσετε την πούδρα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό σφουγγαράκι αν θέλετε περισσότερη σταθεροποίηση στο αποτέλεσμα σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πινέλο που θα σταθεροποίηση το μακιγιάζ σας αλλά με πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Το μακιγιάζ σας θα πρέπει να συμπληρώνει και να αναδεικνύει τη φυσική σας ομορφιά και όχι να την καλύπτει. Αποφύγετε τις υπερβολές και απολαύστε την ομορφιά του προσώπου σας μέσα από ένα ελαφρύ και προσεγμένο μακιγιάζ και να είστε σίγουρες πως δεν θα περάσετε απαρατήρητες για αυτή σας την προσπάθεια!

Nicole Pericou

Comments