Beauty Diaries by Beauty Line

«Όλοι βρισκόμαστε στην ίδια αναζήτηση. Θέλουμε τη δυναμική ζωτικότητα της πόλης αλλά και τη δύναμη που δίνει η ζωή στη φύση», λέει ο Alberto Morillas, Master Perfumer. BVLGARI

Με το που μπήκε η νέα σεζόν όλοι οι  διάφοροι οίκοι (οι αλχημιστές του αρώματος) έχουν κατακλύσει την αγορά με τις νέες προτάσεις τους σε αντρικά αρώματα. Κάποια από αυτά δεν αφήνουν ασυγκίνητη καμία από εμάς αφού οι «δυνατές» νότες τους μένουν αλησμόνητες.  Είναι εκείνα που μόλις φτάσουν στη μύτη μας κάτι μαγικό συμβαίνει και δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Η επιστήμη, άλλωστε, έχει αποφανθεί από καιρό: η όσφρηση είναι στενά συνδεδεμένη με τη σεξουαλικότητα!

Για αρχή λοιπόν, κάνουμε αναφορά σε μια καινούργια άφιξη που πραγματικά με το που την μυριστήκαμε μας συγκλόνισε. Το νέο Man Wood Essence Eau de Parfum του οίκου Bvlgari συνδυάζει έντονες ξυλώδεις νότες με φωτεινούς τόνους εσπεριδοειδών, δημιουργώντας μια αναζωογονητική προσθήκη στη συλλογή Bvlgari Man.

Σε αυτή τη νέα δημιουργία, ο οίκος εμπνέεται από την αυτοανασύνδεση, βάζοντας στο μπουκάλι όλη την ενέργεια της φύσης για να απαντήσει στην έκκληση των σημερινών πολυάσχολων αντρών που χρειάζονται μια συμβίωση μεταξύ φύσης και αστικότητας περισσότερο από ποτέ. Οπότε, ο κομψός urbanite μπορεί να απελευθερώσει τη δύναμη της φύσης με ένα ψέκασμα του σπρέι και να αποσυνδεθεί από τις ατελείωτες απαιτήσεις της ζωής στην πόλη,  μέχρι να ανανεωθεί, να ανακτήσει την εσωτερική του δύναμη και να είναι έτοιμος να επανασυνδεθεί με την αμείλικτη ταχύτητα της ζωής του για να κυριαρχήσει το αστικό του περιβάλλον.

Διοχετεύει τη μαγευτική ενέργεια ενός δέντρου

Το νέο Eau de Parfum έχει δημιουργηθεί όπως ακριβώς ένα δέντρο: οι πολύχρωμες νότες κορυφής – Kίτρο με ζάχαρη, Πολτός Λεμονιού, ξύσμα Ιταλικών Πορτοκαλιών και Φύλλο Κορίανδρου – είναι φρέσκες και ανάλαφρες σαν τα κλαδιά στην κορυφή ενός δέντρου και γίνονται άμεσα αντιληπτές, σχηματίζοντας την αρχική εντύπωση του αρώματος. Οι γήινες μεσαίες νότες – το Κέδρο, το Βέτιβερ και το Κυπαρίσσι – ενσαρκώνουν τη δύναμη ενός κορμού αποπνέοντας σε αυτόν που τις φορά αρρενωπότητα και παράλληλα ζεστασιά, ενώ η στιβαρή νότα της βάσης – η Βενζόη – χαρίζει στην κολόνια βάθος και έντονη διάρκεια.

Ίσως είναι το απόσταγμα από Κορίανδρο που εντείνεται από το ζεστό άρωμα του vetiver,  ίσως είναι  το αναζωογονητικό ξύσμα των πορτοκαλιών της Μεσογείου που προσφέρει κάτι απροσδόκητο σε συνδυασμό με την  καπνιστή επίδρασή του κέδρου, αυτό το άρωμα μας φέρνει στο νου τον σύγχρονο, καθαρό και αρρενωπό άντρα – που κυριαρχεί στο περιβάλλον του – και που ταυτόχρονα είναι μυστηριώδης όσο πρέπει για να δημιουργεί ερωτηματικά…  Ότι κι αν είναι,  είναι  σίγουρα το νέο άρωμα-φετίχ μας και αν γνωρίσουμε ένα άντρα που το φοράει,  δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μας αφοπλίσει με τη μυρωδιά του!

Comments