Η Gabrielle Chanel λάτρευε την τέχνη της ποίησης. Μοιραζόταν με τους ποιητές το ίδιο πνεύμα και το ίδιο ιδανικό για την ομορφιά. Και πέρα από τους στίχους ή τα ρούχα κρύβεται η ιδέα της απόλυτης τελειότητας, που δεν είναι ορατή με το μάτι.

chanel-1

Γι’ αυτή τη συλλογή, το Makeup Creation Studio της CHANEL αντλεί έμπνευση από ένα χρώμα ποτισμένο με ποιητική τρυφερότητα, το ροζ, που ερμηνεύεται μέσα από ένα φάσμα αποχρώσεων και μια έντονη και συνάμα εύθραυστη χρωματική παλέτα.

Ανάμεσα στην τρυφερότητα και το πάθος

Τα μάτια είναι φυσικά στην καρδιά αυτής της ποιητικής και ρομαντικής κολεξιόν. Τόσο έντονες και εναλλασσόμενες όσο και τα συναισθήματά μας, οι σκιές της μπορούν να εφαρμοστούν μόνες τους ως μονόχρωμη απόχρωση ή σε στρώσεις και να αναμιχθούν ή ακόμα να χρησιμοποιηθούν για να σμιλεύσουν τα μάτια για ένα ακόμα πιο έντονο βλέμμα. Επιστρατεύονται όλες οι αποχρώσεις του ροζ, από απαλά και γυαλιστερά, έντονα, φωτεινά μέχρι και στο χρώμα του βατόμουρου. Οι μοβ τόνοι και η απόχρωση του φραγκοστάφυλου στα βλέφαρα τονίζουν τα μάτια. Ένα ίχνος τολμηρού κίτρινου στην εσωτερική γωνία του ματιού και ένα θυελλώδες γκρι βερνίκι στα νύχια θυμίζουν την άστατη φύση του έρωτα, που μπορεί να αποκαλυφθεί μέσα από τις σκιές εν ριπή οφθαλμού.

chanel-2

Το χαμόγελο αποκτά την ίδια χρωματική γκάμα και φωτίζεται με τις σπινθηροβόλες υφές των lip gloss και τις γυαλιστερές υφές των κραγιόν. Μια αρμονία που υμνεί τις αντιθέσεις μέσα από ατελείωτους συνδυασμούς. Ένα απόλυτα λαμπερό και ένα περλέ χρώμα στα νύχια εκφράζουν την άμπωτη και την παλίρροια της καρδιάς μέσα από πολύχρωμες αποχρώσεις.

Chrysa

Comments