Beauty Diaries by Beauty Line

Για όλες τις πτυχές της γυναίκας

Τόσο εξαιρετικό, όσο τα τριαντάφυλλα που «εγκλωβίζονται» μέσα στη φόρμουλα του, τόσο οικείο, όπως όταν βρισκόταν σ’ έναν κήπο, τόσο σαγηνευτικό όπως ένα αριστούργημα.

Όπως ένα μεταξωτό πέπλο, το Izia είναι ένα άρωμα για σας, ένα άρωμα αποκλειστικά για εσάς και μόνον εσάς. Είναι ζωντανό, χειροπιαστό, σφύζει από ενέργεια και διάρκεια. Μιλάει σε όλες τις γενιές των γυναικών. Το Izia της Sisley Paris είναι η μεταμόρφωση της φύσης σε γλυπτό, είναι το χάδι της δροσιάς την αυγή. Η ευωδιά του είναι τόσο σύγχρονη και τόσο  γοητευτική.

Το Izia είναι το άρωμα «υπογραφή» της Isabelled’Ornano

Το Izia, προφέρεται Ijia, είναι στα Πολωνικά το υποκοριστικό της Isabelle. Χειρόγραφες επιστολές υπογεγραμμένες από την ίδια την Isabelled’Ornano στα μέλη της οικογένειάς της έχουν διανθιστεί με δύο τραγουδάκια και με παιδιάστικες στοίχους.

Το άρωμα Izia το είχε φανταστεί, κατά την διάρκεια ενός  περιπάτου της στον κήπο ενός σπιτιού στο καρδιά της γαλλικής κοιλάδας του Λίγηρα, μιας περιοχής που δεν απέχει πολύ από εκεί όπου έζησε ο συγγραφέας George Sand. Η Isabelled’Ornano στόλισε τονκήπο της με θάμνους, κέδρους, ορτανσίες, αγιόκλημα, πασχαλιές και γλυπτά.

Όταν η Isabelle δημιούργησε τον κήπο της και μεταξύ άλλων φύτεψε και τριαντάφυλλα, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι μια μέρα ένα από αυτά θα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τις διακριτικές νότες του Izia.

Τα μοναδικά τριαντάφυλλα 

Φρέσκα, αδάμαστα και μοναδικά, όπως τα τριαντάφυλλα του «Μικρού πρίγκιπα», εμπνέουν με το άρωμα τους τις πρώτες ώρες της ημέρας και γεμίζουν τον αέρα με την  φρεσκάδα των εσπεριδοειδών που διαρκεί για ώρες.

Η Isabelled’Ornano προτιμούσε να τα βλέπει πάντα μέσα σ’ ένα ανθοδοχείο, μια τσαγιέρα ή σε μια παλιά καράφα – γεμίζοντας κάθε γωνιά του σπιτιού με την γοητεία τους. Τα τύλιγε μέσα σε μια νωπή εφημερίδα για να πάρει μαζί της, και μετά τα άφηνε να ανθίσουν στο διαμέρισμά της στο Παρίσι ή τα χάριζε σαν το πιο γοητευτικό δώρο… Τα πλούσια και πολυτελή πέταλα τους ανοίγουν ένα- ένα για να αποκαλύψουν μια χρυσή καρδιά…  Αυτή ήταν η τελειότερη στιγμή για να εκτιμήσουν το αλάνθαστο άρωμά τους.

Το Izia «συλλαμβάνει» το μοναδικό άρωμα αυτών των τριαντάφυλλων που ανθίζουν αποκλειστικά μόνον για δυο εβδομάδες στα τέλη Μαΐου: το άρωμά τους είναι εγκλωβισμένο σ’ ένα μπουκέτο. Το Izia είναι τόσο ελεύθερο και τολμηρό, όπως ένα ντους από τριαντάφυλλα.

 

 

Ένα οσφρητικό έργο τέχνης

Το Izia ανοίγει με πολύ εξελιγμένες νότες: Το λευκό περγαμόντο από την Καλαβρία, τονίζεταιμε νότες από φρέζιες και τσάι, και παρουσιάζει τη λαμπρότητα και την σαφήνεια, η οποία τονίζεται με αλδεΰδες. Με λεμονάτες, αφρώδεις πτυχές, και το ροζ πιπέρι να ενισχύει διακριτικά το αναζωογονητικό περγαμόντο.

Στην πληθωρική ψυχή του Izia κρύβεται ένα ρεαλιστικό προσωπικό τριαντάφυλλο, που διαμορφώνεται από την αρωματοποιό όπως ένα γλυπτό για να αποκαλύψει μια λεμονάτη και floral καρδιά, με αναζωογονητικές νότες αχλαδιού, ενώ ένας φωτεινός ψίθυρος από φρέσκα πέταλα γιασεμιού, παιωνία, και lily of the valley (κρίνα της κοιλάδας) το κάνουν πιο αισθησιακό. Γεμάτη ζωντάνια πράσινη αγγελική, προσθέτει πουδρένιες και φυλλώδεις αποχρώσεις στο μπουκέτο.

Στις νότες βάσης, η d’Ornano τριανταφυλλένια συμφωνία τονίζεται με το πουδρέ musk, το οποίο κάνει την εμφάνισή του στο άρωμα με ένα απίστευτα θηλυκό τρόπο. Η ξυλώδης ζεστασιά του κέδρου τού δίνει δομή, ενώ μια ξηρή νότα από κεχριμπάρι, τόσο αρρενωπή και τόσο θηλυκήταυτόχρονα, συνυπογράφει τον σύγχρονο αισθησιασμό.

Το Izia είναι ένα εμπνευσμένο άρωμα που θα παραμείνει στη μνήμη σας, πολύ καιρό μετά που το ευωδιαστό ίχνος του θα έχει διαλυθεί.

 

Comments