Ένα ταξίδι του στην Κύπρο ήταν αρκετό για να εμπνευστεί από την θεά ομορφιάς και να εσωκλείσει σε ένα πανέμορφο μπουκαλάκι την μυρωδιά της. Άλλωστε ο ίδιος το είχε δηλώσει: «Ήθελα να δημιουργήσω ένα εξαιρετικά σέξι άρωμα που να αποσπά την προσοχή κάθε άντρα». Συγχαρητήρια senior Rodriguez! Τα κατάφερες και με το παραπάνω!

Ως φανατικά πιστή οπαδός του –από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια -περίμενα να μυρίσω την καινούργια αλχημεία του γνώριμου φίλου μου και το αποτέλεσμα δικαίωσε κατά πολύ την αναμονή μου. Επιτέλους, το καινούργιο, ύπουλο ελιξίριο κατέφτασε στα χέρια μου σε ένα  γυάλινο κομψό  μπουκαλάκι στο πιο όμορφο γαλακτώδες χρώμα του λευκού. Δεν χρειάστηκε να τηλεφωνήσω στον senior Rodriguez για να μάθω την συσχέτιση του μπουκαλιού με την Πέτρα του Ρωμιού. Μου μίλησε η πέτρα της Θεάς μόνη της.

Η πρώτη γνωριμία έγινε και έπειτα προχώρησα ευλαβικά στο εσωτερικό. Ανοίγοντας το πώμα και οσφραίνοντας ξετυλίχτηκε μπροστά μου ο κήπος της Εδέμ στολισμένος με λευκά λουλούδια και απαλό musk, σήμα κατατεθέν του Narciso Rodriguez. Χαμογέλασα, έβαλα λίγο στον καρπό μου και κάθισα  αναπαυτικά στον καναπέ, όπως έκαναν παλιά οι κυρίες της υψηλής  κοινωνίας όταν επισκέπτονταν κάποιο αρωματοπωλείο. Έπειτα έφερα τον καρπό στη μύτη μου και έπιασα την κουβέντα με τον Narciso!

Όλη η θηλυκότητα κλείστηκε σε αυτό το μπουκαλάκι ! Αυτό ήταν το πρώτο μου πόρισμα και ο φίλος μου συμφώνησε σιωπηλά μαζί μου. Αυτό οφείλεται στις νότες του vetiver, μια παραδοσιακά αρρενωπή νότα που ο ίδιος ο αρωματοποιός κατάφερε να το ενσωματώσει με αισθησιακό μόσχο, ακριβό κεχριμπάρι, λευκό και σκούρο κέδρο, μοσχοβολημένη γαρδένια και βουλγάρικο τριαντάφυλλο. Έκλεισα τα μάτια και μύρισα με όλο μου το είναι το σαγηνευτικό άρωμα που άρχισε να αναδύεται αμέσως αλλά αργά και διακριτικά χωρίς να βαραίνει την ατμόσφαιρα. Ο μόσχος άφησε το στίγμα του στον καρπό μου για πολλές ώρες μετά, αποκαλύπτοντας τον ρομαντικό και γοητευτικό χαρακτήρα του αρώματος. Γνωρίζεις τόσο καλά τις γυναίκες senior Rodriguez που με την καινούργια σου δημιουργία τους δείχνεις τον τρόπο πώς να αποπλανούν με υπέρτατη πολυτέλεια. Αυτό είναι το μυστικό σου. Δεν απάντησε, μονάχα μου έκλεισε το μάτι… μέχρι την επόμενη συνάντηση μας.

Chrysa

Comments