Beauty Diaries by Beauty Line -Q&A SOULLA

Ξέρω. Γνωρίζετε πόσο σημαντικός είναι ο καθημερινός καθαρισμός- σας το είπα εγώ, η αισθητικός, η μαμά σας, η κολλητή σας, τα περιοδικά, η κοπέλα στο Beauty Line. Άλλο όμως να το ακούτε απο όλους εμάς και άλλο απο την Σούλα Τρύφωνος, Training Manager και παντογνώστρια σε οτι αφορά μακιγιάζ και περιποίηση δέρματος. Girls, take note! Αυτά που θα διαβάσετε θα σας αλλάξουν την ρουτίνα ομορφιάς σας! Κι αν τα εφαρμόσετε ευλαβικά? Και εσάς τις ίδιες! Πάμε λοιπόν!

 

BEAUTY DIARIES: Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας;

Σ.Τ :  Για ένα λαμπερό, υγιές και νεανικό δέρμα χρειάζεται σωστός καθημερινός καθαρισμός προσώπου. Η περιοχή, εκτεθειμένη κάθε μέρα σε καυσαέρια, μολύνσεις και διάφορες αλλαγές θερμοκρασίας, γίνεται ξηρή, λιπαρή και υπερευαίσθητη όταν δεν καθαρίζεται σωστά. Συσσωρεύει νεκρά κύτταρα που δεν απολεπίζονται με αποτέλεσμα το δέρμα να μοιάζει θαμπό, κουρασμένο, και ακόμη γερασμένο και δεν επιτρέπει στα καλλυντικά περιποίησης προσώπου να εισχωρήσουν και συνεπώς να λειτουργήσουν σωστά. Οι κρέμες και το φον ντε τεν δεν ανταποκρίνονται στο δέρμα και οι πόροι γεμίζουν και μένουν διεσταλμένοι.

 

BEAUTY DIARIES: Ποια είναι τα θετικά του σωστού καθαρισμού προσώπου?

Σ.Τ : Το δέρμα αναπνέει, είναι δροσερό, γεμάτο ζωντάνια και κυρίως είναι έτοιμο να υποδεχθεί καλύτερα τα προιόντα που ακολουθούν π.χ κρέμες, αντηλιακή, φον ντε τεν. Επιπλέον το foundation απλώνεται  εύκολα, αφού η περιοχή είναι ενυδατωμένη και λαμπερή.

 

BEAUTY DIARIES: Τι μπορεί να συμβεί όταν το δέρμα δεν καθαρίζεται σωστά?

Σ.Τ : Ο λάθος καθαρισμός προσώπου καταστρέφει την περιοχή και αυξάνει τις πιθανότητες για πρόωρη γήρανση. Αν για παράδειγμα το δέρμα πλένεται πιο συχνά και σκληρά απο οτι πρέπει αφαιρείται η υγρασία και η ισορροπία του από τον προστατευτικό τοίχο (επιδερμίδα) με αποτέλεσμα να γίνετε υπερευαίσθητο. Η δυνατή και συχνή απολέπιση δημιουργεί ευαισθησίες, όπως επίσης και η λάθος ή καθόλου χρήση  καθαριστικών προιόντων. Το ίδιο και η απουσία της λοσιόν. Τέλος, τα λάθη στον καθαρισμό προσώπου σε συνδιασμό με τις μολύνσεις του περιβάλλοντος μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμες κηλίδες στο πρόσωπο.

 

BEAUTY DIARIES: Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το ιδανικό καθαριστικό προσώπου?

Σ.Τ : Επιλέγουμε ανάλογα με τον τύπο δέρματος και την προτιμούμενη σύσταση προιόντος –γαλάκτωμα, τζελ, αφρό, σαπούνι. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε καθημερινά μακιγιάζ το καλύτερο καθαριστικό για απόλυτη αφαίρεση είναι το γαλάκτωμα. Για την περιοχή των ματιών χρησιμοποιούμε πάντα ειδικό eye make-up remover που αφαιρεί εύκολα και γρήγορα χωρίς να αφυδατώνει και να ερεθίζει την περιοχή. Προσοχή- δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι το νερό και το σαπούνι είναι σκληρά και αφσυνίσταταιήνουν άλατα πάνω στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα το δέρμα να ξηραίνεται και να τραβά για αυτό καλύτερα να τα αποφεύγουμε.

 

BEAUTY DIARIES: Τι πρέπει να προσέξουν τα άτομα με ξηρό δέρμα?

Σ.Τ : Τα άτομα με ξηρό δέρμα πρέπει να προτιμούν γαλάκτωμα παρά αφρό, για να μην αφυδατώνεται περαιτέρω η περιοχή. Το προιόν συνίσταται να αφαιρείται με χαρτομάντηλο και να ακολουθεί πάντα ενυδατική λοσιόν. Απολέπιση πρέπει να γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

 

BEAUTY DIARIES: Τι πρέπει να προσέξουν τα άτομα με λιπαρό δέρμα?

Σ.Τ : Τα άτομα με λιπαρό δέρμα πρέπει να προτιμούν καθαριστικά με αφρό. Σε περίπτωση όμως που γίνεται συχνή χρήση μακιγιάζ είναι καλύτερα η περιοχή να καθαρίζεται αρχικά με γαλάκτωμα και έπειτα με αφρώδες σαπούνι. Η λοσιόν τους μπορεί να περιέχει λίγο αλκοόλ η καθόλου. Απολέπιση πρέπει να γίνεται 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

 

BEAUTY DIARIES: Τι πρέπει να προσέξουμε για μια σωστή ρουτίνα καθαρισμού προσώπου?

Σ.Τ : Να επιλέξουμε τα κατάλληλα καθαριστικά για τον τύπο δέρματος μας. Να χρησιμοποιούμε ξεχωριστό καθαριστικό ματιών και πάντα λοσιόν για το τελειώμα του καθαρισμού. Το νερό να έχει σωστή θερμοκρασία, χλιαρό προς κρύο. Να καθαρίζουμε και τον λαιμό και το μέτωπο. Καθαρισμός και πρωί και βράδυ καθημερινά. Απολέπιση και μάσκα 1-2 φόρες την εβδομάδα μετά το καθαρισμό προσώπου.

 

Αυτά λοιπόν! Σας αφήνω με μια ιστορία- και αυτή της Σούλας! Ζητήθηκε από μια δημοσιογράφο να καθαρίζει το μακιγιάζ απο το πρόσωπο της με νερό και σαπούνι για τέσσερεις εβδομάδες. Ένα μήνα μετά, το δέρμα της έδειχνε μια δεκαετία μεγαλύτερο! Για αυτό αγαπημένες μου, be good girls! Do what you have to do- now! 

Rina

Comments