Beauty Diaries by Beauty Line - Reminiscence Paris

Η αρχή της περιπέτειας: όταν ένα ελεύθερο, δημιουργικό πνεύμα, η Zoé Coste, συναντά έναν ονειροπόλο οραματιστή, τον Nino Amaddeo.

 

Δεκαετία ’70: Χίπηδες και ελευθερία

  • Το πρώτο κατάστημα της Reminiscence ανοίγει στη Juan les Pins.
  • Ανακαλύπτουν το Τιρκουάζ, την πέτρα που θα γίνει το φετίχ τους και το χρώμα σύμβολο της Reminiscence.
  • Η πρώτη κολεξιόν φο μπιζού κοσμημάτων και αξεσουάρ της Reminiscence.

 

Δεκαετία ’80: Η χρυσή εποχή

  • Η Reminiscence είναι η πρώτη μάρκα κοσμημάτων που κυκλοφορεί δύο κολεξιόν κάθε χρόνο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις κολεξιόν μόδας έτοιμων ενδυμάτων.
  • Κυκλοφορία της πρώτης κολεξιόν με ασημένια κοσμήματα.
  • Πρώτη διεθνής απόπειρα.

 

Δεκαετία ’90

  • Οι σχεδιαστές ερωτεύονται το νησί St. Barts.
  • Δημιουργία του πρώτου θαλασσινού αρώματος, του REM.

 

Σχεδιασμός Κοσμημάτων – Το πάθος της Γαλλικής τεχνογνωσίας

Τα κοσμήματα Reminiscence είναι «αυθεντικά». Διηγούνται τις αισθήσεις και τις στιγμές της ζωής. Κάθε κομμάτι είναι εμποτισμένο με ομορφιά, με τη χαρά της ζωής και μιλά για την αιώνια φύση της ζωής, για τον άνεμο, τη γη, τη θάλασσα και τα αστέρια, την ποιητική φύση των πραγμάτων, για την αγάπη. Η απόκτηση ενός κοσμήματος με τη σφραγίδα της Reminiscence αποτελεί εγγύηση εξυπηρέτησης που ισοδυναμεί με την τελειότητα που θα διατηρήσει το ίδιο το κόσμημα μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής του!

 

Από τη δημιουργία της το 1970, η μάρκα REMINISCENCE εκφράζει τη δημιουργικότητά της μεταμορφώνοντας τα συναισθήματά της σε τέχνη και προσδίδοντας τους τη δική τους ευωδιά. Το πρώτο μπορεί να εμπνεύσει το δεύτερο και αντίστροφα. Περιπλανιόμαστε στον κόσμο της REMINISCENCE χωρίς ποτέ να χανόμαστε επειδή όλα τα αρώματα έχουν μια ιδιαίτερη, ελκυστική προσωπικότητα που διαρκεί περισσότερο από τις εποχές και τις τάσεις της μόδας.

 

Ένας περίπατος ανάμεσα σε αγαπημένα πράγματα και γύρω από υλικά που γυρίζουν μια νέα σελίδα στο ταξιδιωτικό μας ημερολόγιο, μέσα σε έναν κόσμο λουλουδιών, με δύο πρώτες δημιουργίες που γεννήθηκαν μέσα από την υπεροχή και τη διαίσθηση. Σ’ αυτή τη νέα κολεξιόν, τα κοσμήματα τονίζουν για πρώτη φορά την ομορφιά του αρώματος. Κοσμήματα που στολίζουν το καπάκι του μπουκαλιού με τα χρώματα και τα cult υλικά τους: κρύσταλλα, πολύτιμοι λίθοι, τιρκουάζ και σμάλτο, μπλεγμένα μεταξύ τους με ασημένιους κρίκους.

 

 

Beauty Line - Page Divider

 

Άρωμα White Tubereuse

Παρόλο που αυτό το λουλούδι μοιάζει εύθραυστο και ντελικάτο, όταν έρχεται στο προσκήνιο μεταφορφώνεται σε μια αρωματική έκρηξη. Χωρίς καμία υπερβολή, μία μόνο σταγόνα είναι αρκετή για να αποκαλύψει τον πλούτο και τη δύναμη του. Είναι σαγηνευτικό από την πρώτη στιγμή και πάντα κομψό.

Στη REMINISCENCE αρέσει να εκπλήσσεται από τις συγκινήσεις της και να τις μοιράζεται. Αυτή η νέα πρόσκληση σε ένα ταξίδι από το φως στη σκιά είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης συνεργασίας ανάμεσα στη μάρκα, τον Fabrice Pellegrin και τον Οίκο Firmenich.

Και οι τρεις μοιράζονται την κοινή αναζήτηση της τελειότητας μέσα από τη χρήση ενός absolute που αποκαλύπτει το κρεμώδες, φρουτένιο άρωμα της τουμπερόζας, σε συνδυασμό με μια διακριτική διαδικασία απόσταξης, που είναι ειδικότητα του Οίκου Firmenich. Μοιράζονται ακόμα το ίδιο πάθος… να σμιλεύουν τα δυνατά σημεία ενός αρώματος ραντίζοντάς το με πικάντικα μπουκέτα λουλουδιών για να αποκαλύπτουν τη λαμπρότητα, το μυστήριο και τη μαγνητική γοητεία του. Μοιράζονται την ίδια περιέργεια και την ίδια επιθυμία να ταξιδέψουν ακόμα παραπέρα για να ανακαλύψουν μια σύνθεση ξύλων και musks, που αποτελεί τη χαρακτηριστική υπογραφή του μοντέρνου χαρακτήρα του αρώματος.

 

Άρωμα Love Rose

Μια υπόσχεση που περικλείει μέσα της τη νέα οσφρητική ιστορία της REMINISCENCE. Ο Nino Amaddeo, ο ιδρυτής της μάρκας, είναι ένας άντρας που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ένα αυθόρμητο ραντεβού με μια «σπουδαία κυρία», το εκατόφυλλο ρόδο Centifolia Rose.

Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο που φυτρώνει στην πόλη Γκρας της Γαλλίας, σε ένα μοναδικό, πλούσιο έδαφος. Η προετοιμασία γίνεται από την Angéline Leporini, σύμφωνα με τα μυστικά του επαγγέλματος που κατέχει ο Οίκος Robertet.

Το άρωμα ανοίγει με ένα ανάλαφρο, ντελικάτο κάλεσμα που ξεχειλίζει από φρεσκάδα σαν απαλή, καλοκαιρινή βροχή από εσπεριδοειδή και ροδοπέταλα. Συνεχίζει με μια εκλεπτυσμένη καρδιά από πολύτιμα, αριστοκρατικά και αισθησιακά συστατικά, που συνδυάζουν τη δύναμη των absolutes του ρόδου Τουρκίας και του εκατόφυλλου ρόδου και τονίζονται από μια εκλεπτυσμένη νότα ίριδας, ενώ είναι ποτισμένα με την αέρινη ελαφρότητα του γιασεμιού. Ένα πούδρινο, πολυτελές μονοπάτι με ευωδιά μελιού αναδύεται για να αναγγείλει μια πιο δελεαστική και πιο μαγευτική νότα δέρματος, φτιαγμένη από πολύτιμα musks.

 

Comments