BEAUTY DIARIES BY BEAUTY LINE - BEAUTY DIARIES BY BEAUTY LINE -SOUPS: THE NEW TREND IN WEIGHT LOSS

Από πολύ παλιά οι άνθρωποι απολάμβαναν σούπες για να τραφούν και να θεραπεύσουν ασθένειες, ενώ στις μέρες μας  όπου η λέξη detox είναι το παν, οι σούπες προστίθενται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή μας διατροφή καθιστώντας τις τη νέα τάση στην απώλεια βάρους.

Γιατί σούπες; Γιατί μια detox σούπα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να επανεκκινήσετε τη διατροφή σας και σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες. Είναι πολύ γνωστό ότι τα μαγειρεμένα λαχανικά βοηθούν τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλει τοξίνες από το σώμα, ενώ όλοι γνωρίζουμε την σούπερ δημοφιλής δίαιτα της χορτόσουπας από τον καιρό της γιαγιάς μας.

THE WARRIOR DETOX SOUP

Είναι η τελευταία λέξη στην μοντέρνα διατροφή και συνιστάται από ηθοποιούς και celebrities του Hollywood. Τη warrior soup επινόησε η Haily Pomroy και ουσιαστικά απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος σε δύο κιόλας μέρες. Η φημισμένη δίαιτα δύο ημερών περιλαμβάνει tea smoothie για πρωινό, φρούτα για σνακ, σούπα από φρούτα για μεσημεριανό και σούπα λαχανικών για βραδινό.

HERE IS THE PLAN

Για τη σούπα λαχανικών (warrior detox soup) θα χρειαστείτε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πράσα, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο, θαλασσινό αλάτι, 2 φλιτζάνια καρότα κομμένα σε φέτες, 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους, 2 φλιτζάνια φρέσκα φασολάκια, ζωμός λαχανικών χωρίς ζάχαρη, 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο, ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

LET’S COOK

BEAUTY DIARIES BY BEAUTY LINE -SOUPS: THE NEW TREND IN WEIGHT LOSS

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα πράσα, το σέλινο, το σκόρδο και το αλάτι και μαγειρεύετε για 7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα φασολάκια και μαγειρεύετε για άλλα 4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε το ζωμό και αυξάνετε τη θερμότητα. Προσθέτετε το λάχανο και το μαύρο πιπέρι και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε με θαλασσινό αλάτι και σερβίρετε. Απολαύστε το σε φλιτζάνι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Chrysa

Comments