Όλα άρχισαν το 1924 όταν η Gabrielle Chanel έβαλε στόχο να κάνει την γυναίκα να δείχνει πιο όμορφη και νέα και όχι απλά να είναι μακιγιαρισμένη με ένα τυποποιημένο για την εποχή εκείνη τρόπο.

Το πρώτο της κραγιόν το δημιούργησε εμπνευσμένη από το αγαπημένο της χρώμα, το κόκκινο. Η συσκευασία εξωτερικά είχε μαύρα μεταλλικά άκρα και ένα αυτοκόλλητο στην ίδια απόχρωση του κραγιόν που φανέρωνε το χρώμα, ενώ ο εύκολος μηχανισμός του το έκανε πολύ εύκολο στη χρήση του. Η υφή του κραγιόν ήταν και είναι το κλειδί της επιτυχίας του μέχρι και σήμερα – ένα κρεμώδες balm με πολύ έντονο χρώμα που με την απαλή εφαρμογή του στα χείλη έκανε τις γυναίκες να το λατρέψουν.

Η αλλαγή ήρθε το 1954 όταν η Gabrielle στεγάζει το κραγιόν σε ορθογώνια συσκευασία, θυμίζοντας το λεπτό μπουκάλι από το πασίγνωστο άρωμα Νο5. Οι λάτρεις της Chanel ενθουσιάστηκαν με αυτή την αλλαγή, όπως επίσης και με το γεγονός πως η Coco είχε δημιουργήσει μια θήκη μέσα στην τσάντα της όπου τοποθετούσε το κραγιόν της, ένα διαχρονικό design που υπάρχει μέχρι και σήμερα σε όλες τις τσάντες 2.55 του οίκου Chanel.

Beauty Diaries by Beauty Line - The first Chanel Lipstick
Photo: RATI
Beauty Diaries by Beauty Line - Chanel Lipstick
Διαφημίσεις κραγιόν Chanel από τις χρονολογίες 1942, 1968, 1983 και 1992.
Cover photo: Harper’s Bazaar UK
Valentino

Comments