Ήταν η χρονιά που ο οίκος Chloé παρουσίασε με τεράστια μανία see through φορέματα σε παστέλ και μονοχρωμίες. Τι καλύτερο θα μπορούσε να ολοκληρώσει το κύρος που κουβαλούσε μια γυναίκα φορώντας τα ρούχα του οίκου; Μα φυσικά η μυρωδιά της! Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι.  Η δημιουργική ομάδα του οίκου ταξίδεψε, μύρισε, αφουγκράστηκε και αφού είδε κι αποείδε έριξε στο τραπέζι την ιδέα.

CHAPTER 1

Το γεγονός ότι οι δημιουργίες  Chloé χαρακτηρίζονται από θηλυκότητα και απευθύνεται σε γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα και έμφυτη αίσθηση κομψότητας, η μούσα που εμπνέει τον οίκο και τελικά η γυναίκα που επιλέγει Chloé διακρίνεται από αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, έπρεπε να αναδύει και την ανάλογη μυρωδιά. Αυτή η πολύπλευρη προσωπικότητα που αναμφισβήτητα ξεχωρίζει, αγάπησε δυνατά το πρώτο ντελικάτο άρωμα του Οίκου, το Chloé eau de parfum, όταν το γνώρισε για πρώτη φορά το 2008. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που υπήρξε το Νο 1 σε πωλήσεις στην Ιαπωνία!

chloe-1
Το πρώτο άρωμα του οίκου, CHLOE EAU DE PARFUM δημιουργήθηκε το 2008 και χαρακτηρίζεται κομψό, τολμηρό, με ελεύθερο πνεύμα, όπως ακριβώς και τα ρούχα του οίκου.

CHAPTER 2

Το Chloé eau de parfum έπεσε στα χέρια των αρωματοποιών Michel Almairac και Amandine Marie (Robertet) και μετατράπηκε σε ένα floral εθιστικό άρωμα, όπως ακριβώς και οι δημιουργίες του Οίκου. Έφερε την ανατροπή στον οσφρητικό κώδικα των γυναικείων αρωμάτων και δύο χρόνια μετά, ο οίκος λάνσαρε ένα άρωμα γεμάτο αγάπη. Το άρωμα Love Chloé που έμελλε να γίνει σειρά. Εκείνη τη χρονιά εγκαινιάσαμε κι εμείς  ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αρώματος, μαζί με τους αρωματοποιούς Louise Turner και Nathalie Gracia-Cetto και τον οίκο Chloé. Το 2011 µια πιο αισθησιακή εκδοχή του αρχικού αρώµατος, µε έντονα ανατολίτικες πινελιές, το ευαίσθητο Love, Chloé Eau Intense, ξετρέλανε τους πάντες και η ιστορία συνεχίστηκε με ένα νέο μέλος στην οικογένεια Love. Το άρωµα Love, Chloé, Eau Florale.

chloe-2
Το LOVE CHLOE δημιουργήθηκε το 2010. Ένα θηλυκό και εκλεπτυσμένο floral άρωμα με νότες απαλής πούδρας. Ένα χρόνο μετά έκανε την εμφάνιση του το LOVE CHLOE EAU INTENSE, ένα oriental άρωμα με ανατολίτικες, λουλουδένιες νότες.

CHAPTER 3

Οι αρωματοποιοί κράτησαν τη συνταγή επιτυχίας με την αρχική φόρμουλα του αρώματος Love Chloé, αφού γνώριζαν για την άμεσα αναγνωρίσιμη μυρωδιά του αρώματος και τη μεταδοτική του κομψότητα. Το Love Chloé Eau Florale αποτέλεσε µια πιο αιθέρια εκδοχή της αρχικής αρωµατικής φόρµουλας, εμφανίστηκε απαλό και εκλεπτυσμένο, μια κλασσική μυρωδιά σε μια νέα εκδοχή, αγκαλιάστηκε από όσους αγαπούν να συνδυάζουν το στυλ με την κομψότητα και μετατράπηκε σε χρόνο ρεκόρ σε ένα θρυλικό άρωμα του σήμερα.

chloe-3
Το LOVE CHLOE EAU FLORALE δημιουργήθηκε με πολύ θηλυκή μυρωδιά και δροσίστηκε με μια ανάσα φρέσκου αέρα, διατηρώντας την αρχική φόρμουλα της σειράς αρωμάτων, LOVE.

CHAPTER 4

To 2013 γράφτηκε μια νέα αρωματική σελίδα και η γυναίκα Chloé αναδεικνύει την πιο τρυφερή και ρομαντική διάθεση της με το Roses de Chloé. Οι μεθυστικές νότες του αρώματος κρύβουν στην καρδιά τους φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα Δαμασκού – η συγκομιδή των οποίων γίνεται μια φορά τον χρόνο-  περγαμόντο και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, ενώ η μανόλια, ο λευκός μόσχος και το κεχριμπάρι ενισχύουν τον ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα του.

Το εμβληματικό πλέον γυάλινο μπουκάλι, το ίδιο με αυτό που φιλοξενεί το κλασικό Chloe Eau de Parfum, στολίστηκε με κορδέλα σε ροζ σκονισμένη απόχρωση και τόνισε τον πιο ρομαντικό χαρακτήρα του Roses de Chloe.

chloe-4
Απαλό και χαριτωμένο, το LOVE ROSES DE CHLOE σε ταξιδεύει σε μια απογευματινή βόλτα σε κήπο με παρισινές τριανταφυλλιές

Ένα είναι το σίγουρο! Τα αρώματα του Οίκου Chloé γίνονται best sellers από το πρώτο κιόλας λανσάρισμα τους, ενώ εμείς αδημονούμε για το επόμενο που θα μας αποκαλύψει διαφορετικές οσφρητικές πλευρές του χαρακτήρα μας.

Μέχρι τότε, σας αφήνω με το behind the scenes βίντεο με τη μούσα του αρώματος, Clemence Poesy.

A tout à l’heure!

Chrysa

Comments