Beauty Diaries by Beauty Line

Μένουμε σπίτι και περνάμε το χρόνο μας ευχάριστα και δημιουργικά!

Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι είναι η ιδανική ευκαιρία για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας και συγκεκριμένα στην ομορφιά του σώματός μας.

Πως θα το πετύχουμε αυτό; Με απολέπιση, ενυδάτωση και θρέψη! Πάμε να δούμε αναλυτικά τις 3 αυτές έννοιες, μέσα από τα προϊόντα που τις αντιπροσωπεύουν.

BODY SCRUBS

Τα Body Scrubs θεωρούνται μια «έξτρα» περιποίηση. Αυτό όμως είναι ένας μεγάλος μύθος! Τα Body Scrubs είναι η βάση, θα λέγαμε, για μια σωστή και αποτελεσματική περιποίηση του σώματός μας. Όπως και για το πρόσωπο, έτσι και για το σώμα, η απολέπιση είναι η αρχή των πάντων. Όσο μεγαλώνουμε, η διαδικασία ανανέωσης κυττάρων επιβραδύνεται με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να αποβάλλονται πιο αργά. Αυτό σημαίνει ότι αν εφαρμόζουμε απλά μια ενυδατική κρέμα χωρίς να κάνουμε απολέπιση, τότε τα νεκρά κύτταρα θα παραμένουν εκεί και η επιδερμίδα μας θα ασφυκτιεί με τον καιρό. Η απολέπιση, και συγκεκριμένα τα Body Scrubs, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, επιταχύνουν τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, διεγείρουν τη κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Ταυτόχρονα, προετοιμάζουν το δέρμα για να εισχωρήσουν τα επόμενα προϊόντα και να έχουμε πιο άμεσα αποτελέσματα.

ΧΡΗΣΗ: Ενώ είστε στο μπάνιο και εφόσον έχετε τελειώσει με το αφρόλουτρο, τοποθετήστε το στο σώμα σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Δώστε έμφαση στα σημεία που κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 2-3 φορές την εβδομάδα.

BONUS: Τα Body Scrubs έχουν έντονες μυρωδιές και μετατρέπουν το μπάνιο σας σε ιεροτελεστία. 

ΒΟDY LOTIONS

Η ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα στην περιποίηση μας. Το νερό είναι πηγή ζωής για όλους και για όλα. Όπως ένα λουλούδι, αν δεν ποτιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα εξασθενίσει και θα μαράνει, έτσι και το δέρμα. Όταν ένα δέρμα δεν είναι ενυδατωμένο, φαίνεται θαμπό, κουρασμένο, γερασμένο. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλούς παράγοντες στρες, εξωτερικούς και εσωτερικούς και σε συνδυασμό με το βιολογικό γήρας, η επιδερμίδα μας εξασθενεί και χάνει σιγά σιγά μέρος από το υδρολιπιδικό φιλμ που την προστατεύει. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να φροντίσουμε να παρέχουμε την κατάλληλη ενυδάτωση στο δέρμα μας ούτως ώστε να το κρατάμε λαμπερό, νεανικό, σφριγηλό γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια.

BODY BUTTERS

Τα Body Butters είναι σαν ενυδατικές κρέμες σε πιο παχύρρευστη υφή για να δώσουν πιο έντονη ενυδάτωση και να θρέψουν σε βάθος. Αποτελούνται κυρίως από μείγμα ελαίων και βουτύρων. Λόγω της παχύρρευστης υφής τους συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα περισσότερο και το άρωμά τους είναι πιο έντονο.  Παρόλα αυτά απορροφούνται πιο δύσκολα από τις body lotions. Αν, λοιπόν, έχετε ξηρή επιδερμίδα ή προτιμάτε κάτι πιο δραστικό όσον αφορά την ενυδάτωση του σώματός σας, προτιμήστε τα Body Butters. Επίσης, είναι ιδανικά για τους φθινοπωρινούς/χειμερινούς μήνες, όπου του δέρμα μας αφυδατώνεται και «σκάει πιο εύκολα» και για ξηρές περιοχές (π.χ. αγκώνες, γόνατα, φτέρνες).

ΧΡΗΣΗ: Εφαρμόστε την body lotion ή το body butter σας με ανοδικές κινήσεις, μετά από το μπάνιο σας. Βάλτε το στην καθημερινή σας ρουτίνα και θα με θυμηθείτε.

BONUS: Το καλοκαίρι επιλέξτε body lotion ή body butter με έντονο άρωμα ή/και με shimmer, ούτως ώστε να αντικαταστήσει το άρωμά σας και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ηλιοκαμένο.

Elena Demetriou

Comments