Beauty Diaries by Beauty Line

Tα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουμε όταν κοιτάμε κάποιον και αποτελούν το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του προσώπου.

Έτσι όταν η περιοχή γύρω από τα μάτια εμφανίζει ρυτίδες, σημάδια κούρασης, σακούλες και μαύρους κύκλους τότε η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται με ειδικά καλλυντικά προϊόντα που είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής.

Η περιοχή γύρω από τα µάτια διαθέτει υψηλότερο pH και δημιουργεί την ανάγκη για εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση της περιοχής. Έτσι, κάθε προϊόν που προορίζεται γι’ αυτή την περιοχή πρέπει να είναι προσαρµοσµένο στο pH της, είτε πρόκειται για ορό, είτε για κρέµα.

shutterstock_178029953 - Copy

Επίσης η περιοχή των µατιών είναι πιο επιρρεπής στη δημιουργία ρυτίδων λόγω της αυξημένης κινητικότητας των μυών και έχει μεγαλύτερη ανάγκη ενυδάτωσης γιατί είναι πιο λεπτή η επιδερμιδα σε αυτή την περιοχή. Εκτός αυτού, η περιοχή των µατιών έχει να αντιμετωπίσει και έντονα σηµάδια κούρασης όπως μαύρους κύκλους και σακούλες. Γι’ αυτό τα προϊόντα µατιών είναι πιο ενισχυμένα σε δραστικά συστατικά.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια διαθέτει λίγους σμηγματογόνους αδένες και για τον καθαρισμό της πρέπει να αποφεύγονται τα προϊόντα που αφαιρούν μεγάλη ποσότητα λίπους. Αποφεύγεται την χρήση σαπουνιού κοντά στα μάτια εκτός και αν αυτό αναγράφεται στην συσκευασία. Χρησιμοποιήστε καλύτερα προϊόντα που διαθέτουν υδάτινη φάση όταν το μακιγιάζ σας είναι απαλό ή αλλιώς διφασικά προϊόντα όταν φοράτε αδιάβροχο και βαρύ μακιγιάζ.

Για τα πιο ευαίσθητα μάτια ή για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν φακούς ενδείκνυνται κρέµες που έχουν λιγότερα λιπαρά στοιχεία και είναι χωρίς άρωµα. Γενικότερα, θα έλεγα  ότι είναι καλό να επιλέγετε προϊόντα υψηλής ανοχής, υποαλλεργικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα που σηµαίνει ότι έχουν περάσει από δερµατολογικό τεστ µε αποτέλεσµα να µειώνεται σηµαντικά η πιθανότητα ερεθισμού.

Λαμβάνοντας όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες υπόψη καλό είναι να ξεκινάτε την περιποίηση – ενυδάτωση των µατιών από νωρίς προκειμένου να διατηρήσετε µια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα που θα μπορεί να αντισταθεί καλύτερα στη γήρανση.

Εφαρμόζετε την κρέµα µατιών πριν από την κρέµα προσώπου µε ήπιες κυκλικές κινήσεις από µέσα προς τα έξω. Αν θα εφαρμόσετε και κάποιον ορρό, υπάρχουν στην αγορά ορροί ειδικά για την περιοχή του ματιού.

 

ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ

Και αφού φροντίσαμε την περιοχή των ματιών με τα κατάλληλα προϊόντα πάμε να δούμε με πιο τρόπο θα έχουμε άμεση κάλυψη και φωτεινότητα.

how-to-use-concealer (1)

Για την αποτελεσματική κάλυψη των μαύρων κύκλων χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κρεμώδες κονσίλερ ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος σου. Τα πολύ ενισχυμένα κονσίλερ σε μορφή stick θα μπούνε στις λεπτές γραμμές και θα τις κάνουν πιο έντονες αλλά θα φαίνεται και η περιοχή των ματιών και το βλέμμα πιο κουρασμένο.

Το σωστό χρώμα του κονσίλερ είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να τους καλύψεις σωστά και να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα. Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι πάντα μαύροι απλώς έτσι έχουμε συνηθίσει να τους λέμε. Έτσι προτείνω να μην χρησιμοποιείς πολύ ανοιχτόχρωμο προϊόν γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι ένα γκρι αποτέλεσμα σαν μουτζούρα.

Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι και σκούροι η δίκια μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσεις δυο κονσίλερ. Ένα σκούρο στον ίδιο τόνο με τους κύκλους και ένα λίγο πιο ανοιχτόχρωμο από πάνω έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει το ανοιχτόχρωμο κονσίλερ με το σκούρο χρώμα του κύκλου και να γκριζάρει την περιοχή.

Αν θες να καλύψεις σωστά τους μαύρους κύκλους πρέπει να βάζεις το κονσίλερ ακριβώς στην περιοχή που χρειάζεται και όχι σε όλο το κάτω βλέφαρο. Οι μαύροι κύκλοι δημιουργούνται στο ημικύκλιο από την εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου και ακριβώς σε εκείνο το σημείο πρέπει να εφαρμόσεις το κονσίλερ σου. Περισσότερη εφαρμογή θα κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο κουρασμένα.

Φρόντισε στην εφαρμογή να δουλέψεις καλά το κονσίλερ σου είτε με ένα πινέλο, είτε με ένα σφουγγαράκι. Για να φιξάρεις το αποτέλεσμα σου και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα μετακινηθεί πέρασε μια λεπτή loose πούδρα με ένα πινέλο.

Tips για να προστατέψουμε τα μάτια μας

  • Διαλέγουμε τη σωστή κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και την ηλικία μας.
  • Απλώνουμε σωστά την κρέμα των ματιών. Δεν απλώνουμε ποτέ την κρέμα ματιών πολύ κοντά στα βλέφαρα. Η σωστή εφαρμογή ξεκινάει από την εξωτερική γωνία του ματιού ακολουθώντας το κόκκαλο γύρω από τα μάτια. Η απόσταση από τα βλέφαρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά. Απλώνουμε την κρέμα με απαλές κινήσεις. Εάν έχουμε φουσκώματα γύρω από τα μάτια κάντε λίγες πιέσεις στην περιοχή ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία προς τους κροτάφους για καλύτερη αποσυμφόρηση.
  • Φοράμε γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Καλύπτουμε τα βλέφαρα με σκιές ματιών. Προσφέρουν μία άριστη προστασία ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.
  • Φοράμε καπέλο. Η σκιά που δημιουργεί το καπέλο προστατεύει τα βλέφαρα από τη σύσπαση οπότε δεν σχηματίζονται το ίδιο εύκολα ρυτίδες ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και τα μάτια από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

See the English version of this article here.

 

 


Nicole Pericou

Comments