Στο ταξίδι της αναζήτησης της τέλειας επιδερμίδας τα πράγματα μπορεί να είναι όντως πολύ απλά αν λειτουργούμε σοφά. Για Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες ούτε λόγος εφόσον ακολουθείς ευλαβικά την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Αυτό που κάνει την ιεροτελεστία της φροντίδας του προσώπου εύκολη και βατή -σαν μάθημα εξεταστικής ακούστηκε αυτό- είναι η αριθμημένη σειρά που μπορούμε εύκολα να την «παπαγαλίσουμε» και να την εφαρμόσουμε. Είναι όπως τα χαλικάκια που σκορπούσαν ο Χάνσελ και η Γκρέτελ για να μην χάσουν το δρόμο τους.

Ένα τέτοιο χαλικάκι λοιπόν είναι και η απολέπιση στη διαδρομή για την τέλεια επιδερμίδα.

Έχει αποδειχθεί πως η απολέπιση μειώνει σοβαρά τα σημάδια της γήρανσης, τις κηλίδες, τις κοκκινίλες και το θαμπό δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι θεραπείες απολέπισης, είτε είναι σε μορφή peeling ή scrub, είναι από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για το δέρμα και είναι απολύτως ασφαλείς για χρήση όλο το χρόνο. Βέβαια με μερικούς απλούς κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η απολέπιση είναι «ωφέλιμη» για όλους τους τύπους δέρματος, εφόσον αφαιρεί τα στρώματα του νεκρού δέρματος, αλλά και διαλύει σε δευτερόλεπτα την ακαθαρσία και τη λιπαρότητα που παγιδεύονται κάτω από την επιφάνεια του του δέρματος.

Παράλληλα βοηθά στην επιδιόρθωση του φυσικού φραγμού του δέρματος, προκαλώντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνο και υαλουρονικού οξέος ώστε έτσι να αποκαλυφθεί μια πιο φωτεινή, λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Η απολέπιση είναι μεν μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σας, το καλοκαίρι ωστόσο είναι καλό να αποφεύγεται τα πρωινά αλλά να γίνεται μόνο τη νύχτα. Ο λόγος είναι ότι το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στο δέρμα. Επίσης, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο είναι καλύτερα ο χρόνος που αφήνεται το peeling στο πρόσωπο σας να είναι ο μισός από όσο συνηθίζετε τους υπόλοιπους μήνες.  

Τέλος, μετά την απολέπιση μην ξεχάσετε να ολοκληρώσετε την φροντίδα σας της επιδερμίδας σας με την εφαρμογή του αντιηλιακού σας.

CELLULAR 3-MINUTE PEEL – LA PRAIRIE

Cellular 3-Minute Peel

LE GOMMAGE – CHANEL

PURE CLEANSING REFINING PEELING – JUVENA

Pure Cleansing Refining Peeling 100ml

SKIN RESURFACING PEELING – GUERLAIN

Picture of skin resurfacing peeling SKIN RESURFACING PEELING 75ML

GENTLE PEELING SMOOTH AWAY CREAM – CLARINS

Picture of Gentle Peeling Smooth Away Cream 50ml

EXFOLIATING SCRUB – CLINIQUE

Picture of Exfoliating Scrub 100ML

Comments