Το concealer μπορεί να το χρειαζόμαστε είτε για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους, είτε για να κρύψουμε μια κηλίδα ή ένα μπιμπίκι, ή απλά για να εξομαλύνουμε τον τόνο του δέρματος μας και να φωτίσουμε το πρόσωπο μας. Από το μικρό στο πιο μεγάλο η εύρεση του τέλειου concealer που θα ταιριάξει 100% με το δέρμα μας είναι πραγματικά ένα μεγάλο challenge που πολλές φορές θυμίζει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.  

Το σωστό concealer μπορεί να είναι και το μυστικό όπλο της ομορφιάς, αφού μας βοηθάει να φαινόμαστε ξύπνιες (ακόμα και αν δεν κοιμηθήκαμε ούτε καν 8 ώρες) και να κρύβουμε αυτό το – πολλές φορές τεράστιο – ορμονικό σπυράκι που καταβάλει το πηγούνι μας μια φορά το μήνα. Το θέμα είναι να βρούμε το σωστό concealer, που όχι μόνο θα μας ταιριάξει χρωματικά αλλά και δεν θα καταλήξει σε λεπτές γραμμές ή θα μας αποχαιρετήσει στην πρώτη ζέστη.

Ενώ ψάχνετε την ιδανική φόρμουλα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τον τρόπο ζωής σας. Αν για παράδειγμα δουλεύετε 8 ώρες την ημέρα και δεν έχετε ώρα για touch-ups, επιλέξτε ένα concealer μακράς διάρκειας καθώς η κάλυψη του θα διαρκέσει περισσότερο και η υφή του είναι πιο πλούσια.  Αν χρησιμοποιείτε το concealer τοπικά, επιλέξετε ένα buildable υγρό concealer όπου θα δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Για να βρείτε τη σωστή απόχρωση θα πρέπει να ξέρετε ήδη την απόχρωση του foundation σας. Η απόχρωση του concealer σας πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοικτή από το foundation.

Για να σας κάνουμε το ψάξιμο πιο εύκολο βρήκαμε για εσάς concealers που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις, είτε αφορούν την υφή, το φινίρισμα και την κάλυψη. Και μόλις γίνει το τέλειο match με το πρόσωπο σας, το δέρμα σας θα σας πει «Ευχαριστώ»!

SKIN CAVIAR CONCEALER – LA PRAIRIE

LE CORRECTEUR DE CHANEL – CHANEL

SYNCHRO SKIN CORRECTING GEL STICK CONCEALER – SHISEIDO

DIEGO DALLA PALMA MAKE UP STUDIO HIGH COVERAGE CONCEALER – DIEGO DALLA PALMA

Picture of DIEGO DALLA PALMA MAKE UP STUDIO HIGH COVERAGE CONCEALER

DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE FLAWLESS WEAR CONCEALER – ESTEE LAUDER

Picture of Double Wear Stay-in-Place Flawless Wear Concealer

CREAMY CONCEALER – BOBBI BROWN

Picture of CREAMY CONCEALER

TOUCHE ÉCLAT HIGH COVER RADIANT CONCEALER – YVES SAINT LAURENT

Comments