Beauty Diaries by Beauty Line - Skin Lightening

Η Beauty Line Trainer και Beauty/Skin Care Advisor, Ελευθερία Μαυρόκωστα, μας εξηγεί τα πάντα γύρω από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο δέρμα μας μετά το καλοκαίρι και πώς να τα αντιμετωπίσουμε.

Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματός μας και για το ωραίο μαύρισμα που αποκτήσαμε στις διακοπές. Όλοι γνωρίζουμε πως η παρατεταμένη έκθεσή στον ήλιο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα μας – όπως την εμφάνιση πανάδων και κηλίδων, την φωτογήρανση και  κάποιες φορές ακόμα και εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Η κύρια αιτία είναι φυσικά η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία.

      Άλλοι παράγοντες εκτός από τον ήλιο, που είναι και ο πιο βλαβερός, είναι:

  • H ηλικία, καθώς παρουσιάζονται πανάδες  συνήθως μετά τα 35 καθώς επίσης
  • H κληρονομικότητα
  • Oρμονικές δια­ταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης και
  • H χρήση ορισμένων φαρμάκων (αντισυλληπτικών, αντιβιο­τικών κλπ.) Τα  αντισυλληπτικά, οι αποτριχωτικές και ξανθυντικές κρέμες μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων στο δέρμα.

Τι είναι όμως οι πανάδες;
Πρόκειται για καφέ κηλίδες πάνω στο δέρμα, οι οποίες εμφανίζονται κυρίως στα σημεία που εκτίθενται συχνότερα στον ήλιο – πρόσωπο, χέρια, ώμοι και ντεκολτέ – λόγω αυξημένης παραγωγής μελανίνης στα σημεία αυτά, οι πανάδες δημιουργούνται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Επειδή τα επίπεδα των ορμονών μεταβάλλονται και υπάρχει μια διαταραχή ορμονών την περίοδο αυτή οι πανάδες μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, της κλημακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.

Εκτός όμως από τις πανάδες ο ήλιος είναι ένοχος και για τις:
Φακίδες:  Οι φακίδες εκτός από την περιοχή της μύτης  μπορεί να τις συναντήσουμε και σε άλλες περιοχές  του σώματος μας. Τις συναντάμε πιο συχνά στα ανοιχτόχρωμα δέρματα  και με το χρόνο μπορεί να εξελιχθούν σε κηλίδες

Καφέ κηλίδες: «Προτιμούν» τα πιο σκουρόχρωμα δέρματα και αντίθετα από τις πανάδες που  δημιουργούνται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος οι καφέ κηλίδες   είναι πιο επιφανειακές .

Λευκές κηλίδες: Εκτός από τις καφέ κηλίδες, υπάρχουν και οι λευκές, για τις οποίες δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Πρόκειται για μια πάθηση των μελανοκυττάρων που παίρνει μορφή μικρών κηλίδων, οι οποίες εμφανίζονται συνήθως στα κάτω άκρα και αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι λευκές κηλίδες δεν «μαυρίζουν» ξανά, απλώς με την απώλεια του μαυρίσματος γίνονται πιο απαλές το χειμώνα.

Beauty Diaries by Beauty Line - Skin Lightening

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ
Στο σπίτι
1) Απολέπιση: Η απολέπιση βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας, ώστε το καθαρό δέρμα να επιτρέψει στα ενεργά συστατικά των καλλυντικών ή φαρμακευτικών προϊόντων να εισχωρήσουν βαθύτερα. Μια ελαφριά απολέπιση μπορείτε να κάνετε κάθε πρωί που πλένετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό. Αν νιώθετε ότι το δέρμα σας τραβάει, κάνετε απολέπιση τρεις φορές την εβδομάδα. Εκτός από τα προϊόντα καθαρισμού, υπάρχουν  φυσικά και μάσκες.
2) Λευκαντικές κρέμες: Οι λευκαντικές κρέμες θεωρούνται αρκετά ασφαλείς, ακόμα και κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.  και στόχο έχουν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των ενζύμων που δημιουργούν τη μελανίνη και να βελτιώσουν τον τόνο της επιδερμίδας. Θα  πρέπει να περάσουν τουλάχιστον  περίπου 8 εβδομάδες μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Ακόμα και τώρα που οι μέρες μικραίνουν και ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός σας συμβουλεύουμε να φοράτε πάντα κρέμα με αντηλιακή προστασία. Αν το καλοκαίρι που πέρασε δεν πήρατε την απαραίτητη προστασία και κανανε την εμφάνιση τους οι πρώτες πανάδες, αν είναι  θαμπό, η αφυδατωμένο, το φθινόπωρο είναι η καταλληλότερη εποχή για να προγραμματιστείτε επισπευτείτε μια έμπειρη σύμβουλο ομορφιάς και να δώσετε πίσω στο δέρμα σας όλα όσα έχασε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Δώστε την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας και κάντε θεραπείες που θα επαναφέρουν πίσω  τη χαμένη  λάμψη και ζωντάνια!

Φίλες μου, αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορείτε να σχολιάσετε πιο κάτω ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο beautydiaries@beautyline.com.cy.

Beauty Diaries by Beauty Line - Skin Lightening

 

Ελευθερία Μαυρόκωστα Trainer – Beauty Advisor – Beauty Line Academy

Comments