Έχει περάσει ένας χρόνος στη νέα πραγματικότητα, και πλέον μπορεί να αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς, ποια είναι η θέση της ομορφιάς στη μόδα για την άνοιξη του 2021. Οι σχεδιαστές μόδας αυτή τη σεζόν, μέσα από κοινωνικά απομακρυσμένες πασαρέλες και ψηφιακές πλατφόρμες στο Μιλάνο, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, μας κατευθύνουν προς ένα μακιγιάζ με «δροσερό δέρμα». Η μεγάλη έκπληξη ήταν τα έντονα κραγιόν και τα χρώματα με ένταση στα μάτια τα οποία μας διηγούνται ωραίες ιστορίες για τις τάσεις της μόδας της Άνοιξης 2021. Πάμε να δούμε τις τάσεις του μακιγιάζ που προβλήθηκαν στις πασαρέλες χωρίς ακροατήριο και μέσα από τα Social Media.

«Απλό Μακιγιάζ» Τελειοποιημένο δέρμα

Φυσικά πρόσωπα, με απαλό τελειοποιημένο δέρμα και πολύ απαλές σκιές ματιών σαν να μην υπάρχουν καθόλου. Το Copper μεταλλικό χρώμα θα είναι το νέο Ρουζ που θα δώσει χρώμα στα μάγουλα.

Smokey Eyes

Το Smokey Eye look έρχεται σε αντίθεση με το καθαρό δέρμα και το ελάχιστο μακιγιάζ προσώπου. Από το κλασικό μαύρο, μέχρι τα πιο ζωηρά χρώματα. Συνδυασμένα με χείλη σε γυμνές αποχρώσεις. Όλη η ένταση συγκεντρώνεται στα ματιά.  Οι ελαφρώς φτερωτές βλεφαρίδες κρατούν την εμφάνιση καθαρή και γλυκιά και το eyeliner με την μάσκαρα συνεχίσουν να αποτελούν βασική προϋπόθεση για κάθε μακιγιάζ.

Φυσικά φρύδια με «ισχυρή κόγχη»

Τα φρύδια έχουν περάσει από πολλά σχήματα την τελευταία δεκαετία. Από τα γλυπτά “Instagram φρύδια” έως τα φουσκωμένα φτερωτά και φιξαρισμένα με τζελ σε ανοδική φορά. Η ισορροπία βρέθηκε φέτος. Τα φρύδια έχουν μια ισχυρή κόγχη και παραμένουν φυσικά. Η τάση αυτή ταιριάζει απόλυτα με το “χωρίς μακιγιάζ, φυσικό glam.”

Τα χρώματα και η ένταση στα μάτια

Τα χαρούμενα χρώματα θα είναι σίγουρα η τάση της άνοιξης που θα ξεχωρίσει και θα μας ανεβάσει αμέσως την διάθεση. Ροζ, κίτρινο, μπλε, πράσινο είναι τα χρώματα που θα μας αλλάξουν την ψυχολογία την άνοιξη. Σίγουρα θα τα δείτε να φοριούνται στα μάτια. Παράλληλα θα τα δούμε και σε πιο απαλές αποχρώσεις, αυτά που ονομάζουμε «ξεπλυμένα χρώματα», όπως το «dusty rose» σκιά ματιών συνδυασμένα με φυσικά χρώματα στα χείλη.

Bold Lips

Τα Lip Balms εξακολουθούν να παραμένουν στην μόδα αφού φοριούνται κάτω από την μάσκα και κρατούν τα χείλη ενυδατωμένα! Η έκπληξη για φέτος ήταν στα κραγιόν. Φωτεινό φούξια και ζεστό Ροζ! Πέρα από αυτά, οι Saint Laurent, Balmain και Hermès παρουσίασαν το κόκκινο κραγιόν και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν και θα το πω ξανά «ένα κλασικό κόκκινο κραγιόν δεν παύει ποτέ να είναι εκτός στιλ» Προσωπικά το λατρεύω!

Απολαύστε την Άνοιξη

Μike Orphanides

Chief Makeup Artist

Comments