Το θέμα με τις δυσχρωμίες/ πανάδες είναι ένα αισθητικό και δερματολογικό πρόβλημα που χαρακτηριστικό έχει τον αποχρωματισμό του δέρματος τοπικά και απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Η εμφάνιση των δυσχρωμιών απασχολεί κυρίως περιοχές όπως τα μάγουλα, το μέτωπο, το πιγούνι, την μύτη, το άνω χείλος και κάποιες φορές περιοχές όπως το ντεκολτέ, ο λαιμός και τα χέρια.

Η κύρια αιτία εμφάνισης πανάδων είναι η υπερβολική παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Αυτή η υπερβολική παραγωγή μελανίνης επηρεάζεται από διάφορους εξωγενείς ή ενδογενείς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η ορμονικές μεταβολές, η κληρονομικότητα, η ηλικία, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές μπορούν επίσης να επηρεάσουν την επιδερμίδα. 

Για την αντιμετώπιση τους μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα που στοχεύουν στην μείωση των υφιστάμενων πανάδων και την πρόληψη από την δημιουργία νέων δυσχρωμιών.

Clinique

Even Better Clinical™ Radical DarkSpot Corrector+Interrupter

Ένας ισχυρός ορός με μια μοναδική τεχνολογία που στοχεύει στην μείωση των πανάδων, κηλίδων γήρανσης και σημαδιών που προκαλούνται από την ακμή.

Clinique

Fresh Pressed Daily Booster with Vitamin C 10%

Μια μοναδική ενισχυμένη περιποίηση που αξιοποιεί την πλήρη δύναμη της καθαρής, φρέσκιας Βιταμίνης C στην πιο υψηλή συγκέντρωση για φωτεινή, ομοιόμορφη και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Lancaster

Sun Perfect Illuminating Cream SPF50

Η πιο ολοκληρωμένη προστασία για δυσχρωμίες, σημάδια γήρανσης, λάμψη. Μειώνει ρυτίδες και δυσχρωμίες για πιο ομοιόμορφο  & λαμπερό δέρμα.

Lancaster

Total Age Correction Anti-Aging Day Cream & Glow Amplifier SPF15

Κρέμα ημέρας που δίνει αμέσως μια ομοιόμορφη και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα σας. Μέρα με τη μέρα, το περίγραμμα του προσώπου αναδιαμορφώνεται, επαναπροσδιορίζεται και η επιδερμίδα αποκτά μια μοναδική λάμψη.

Sisley

Phyto-Blanc Ultra Lightening Mask

Καθαριστική μάσκα με ιδιότητες που φωτίζουν την επιδερμίδα. Ο συνδυασμός από εκχυλίσματα Λεμονιού και Λευκής Μουριάς ενισχύουν την φωτεινότητα της επιδερμίδας και την αφήνουν πιο ομοιόμορφη και πιο λαμπερή. Το δέρμα είναι καθαρό, λείο και ενυδατωμένο. Ιδανική για να αποκαταστήσει την λάμψη ενός θαμπού δέρματος.

Εφαρμόστε σε καθαρό και στεγνό δέρμα 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε στο δέρμα για δέκα λεπτά, έπειτα αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

Phyto Blanc Le Concentré

Ένας πανίσχυρος ορός με καινοτόμα τεχνολογία που προσφέρει έντονη και καθολική δράση φωτεινότητας κατά των σκούρων κηλίδων. Περιορίζει την εμφάνιση τους, προστατεύοντας το δέρμα από επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες που οδηγούν στην υπερπαραγωγή μελανίνης .Το μέγεθος και η ένταση των σκούρων κηλίδων μειώνεται. Το δέρμα είναι πιο φωτεινό , πιο διάφανο και κρυστάλλινο, η επιδερμίδα είναι πιο ομοιόμορφη.

Tips

  • Καθημερινή χρήση αντηλιακού όλες τις εποχές του χρόνου που να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες ή μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή μετά από έντονη εφίδρωση. Το αντηλιακό πρέπει να έχει δείκτη προστασίας SPF 30 τουλάχιστον, ειδικά για τα δέρματα που έχουν θέματα με πανάδες.
  • Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται περίπου 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο για να δίνεται η ευκαιρία στα φίλτρα να ενεργοποιούνται έτσι ώστε να μας προστατεύουν καλύτερα όταν έρθει η ώρα να εκτεθούμε.
  • Χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης που να επιλέγονται με βάση τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας.
  • Χρήση κατάλληλων ρούχων και αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου, καπέλο και χαλαρά βαμβακερά ρούχα, τα οποία ιδανικό θα ήταν να έχουν μακριά μανίκια για να ενισχύσουμε την αντηλιακή προστασία συνδυάζοντας τα με το αντηλιακό μας.
  • Άτομα με έντονες πανάδες προτείνεται η απόλυτη αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Comments