Από την Ελευθερία Μαυρόκωστα

Ένα από τα μυστικά μου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας για να έχετε πάντα ένα αψεγάδιαστο, φωτεινό, λαμπερό, λείο δέρμα, χωρίς γραμμές και ρυτίδες είναι η απολέπιση.

Πέρα από το σωστό καθαρισμό του προσώπου και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, το πίλινγκ θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό αντιγηραντικό προϊόν. Μπορεί να το ξέρουν λίγοι αλλά για εμένα είναι απαραίτητο βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Με 3 βήματα, 2 φορές την ημέρα πείτε τέλος στην γήρανση της επιδερμίδας.

Κάθε δεκαετία που προστίθεται στη ζωή μας, δημιουργεί διάφορες μεταβολές πάνω μας κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν όλο μας το οργανισμό και το ίδιο συμβαίνει και με το δέρμα μας. Το βασικό όμως, είναι να αφουγκραζόμαστε αυτές τις αλλαγές και να συνειδητοποιήσουμε ότι η φροντίδα του δέρματος για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι ανάλογη των αναγκών και ανησυχιών μας, σε κάθε φάση της ζωής μας.

Κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικές ανάγκες, όλες οι γυναίκες όμως έχουμε τον ίδιο στόχο; θέλουμε να διατηρηθούμε όσο το δυνατόν πιο νέες γίνεται.

Η βάση λοιπόν για μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα, καθώς και για ένα απόλυτα δροσερό ξεκίνημα για το δέρμα μας, είναι τα προϊόντα καθαρισμού.

Προσωπικά, προτιμώ τα προϊόντα που αφαιρούνται με νερό. Αγαπημένο προιον καθαρισμού είναι της Shiseido το Future Solution LX Extra Rich Cleansing Foam. Πρόκειται για έναν αφρό καθαρισμού που απομακρύνει τους ρύπους, συγκρατεί τη βασική ενυδάτωση της επιδερμίδας και χαρίζει λάμψη στο δέρμα σε συνδυασμό με την Future Solution LX Concentrated Balancing Softener Λοσιόν εξισορρόπησης για λαμπερή επιδερμίδα, που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση ρυτίδων, ενυδατώνει και βελτιώνει την ομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας.

Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε σχολαστικό καθαρισμό κάθε βράδυ, όσο κουρασμένες και να είσαστε. Κάντε όλη την ρουτίνα για να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ από το δέρμα σας! Το πρωί, η επιδερμίδα θα είναι φρέσκια και ενυδατωμένη.

Η ομορφιά του προσώπου, εξαρτάται τόσο από την ποιότητα όσο και από την φωτεινότητα της επιδερμίδας. Η λαμπερή επιδερμίδα δείχνει πιο υγιής, δροσερή και ενυδατωμένη.

Ένα ακόμα προϊόν που πραγματικά αγαπώ είναι το πίλινγκ. Ένα must-have προϊόν του οποίου η συχνή χρήση τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα διεγείρει την ανάπλαση και ανανέωση της επιδερμίδας, καθαρίζει άμεσα την επιφάνεια του δέρματος βελτιώνει την υφή. Τo δέρμα γίνεται πιο δεκτικό στα προϊόντα απορροφώντας στο μέγιστο τα δραστικά συστατικά τους. Αγαπημένο μου προϊόν απολέπισης της La Prairie το Cellular Mineral Face  Exfoliator. Είναι ένα πολυτελές διάφανο τζελ που περιέχει κόκκους σκόνης πολύτιμων λίθων εμπλουτισμένη με μεταλλικά στοιχεία και τριαντάφυλλο. Ένα προϊόν που λειαίνει το δέρμα, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί και ξυπνά τις αισθήσεις με την πλούσια και μεταξένια υφή του.

Τέλος ολοκληρώνουμε την περιποίηση της επιδερμίδας με μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας. Η έλλειψη υγρασίας είναι μία από τις κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση ρυτίδων. Γι’ αυτόν το λόγο η εντατική ενυδάτωση κρίνεται απαραίτητη, ακόμη κι αν το δέρμα είναι λιπαρό.

Είναι 3 βήματα αλλά είναι όλα πολύ σημαντικά.

Για να διατηρείς πάντα την λάμψη στο πρόσωπό σου, η καθημερινή φροντίδα του δέρματός σου είναι πολύ σημαντική.

Κάθε γυναίκα έχει την ηλικία που της πάει!

Comments