Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα άτομα αντιμετωπίζουν θέματα με την ακμή. Οι λόγοι ποικίλουν και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

 Μόνο όσοι περάσαμε από αυτή την περίοδο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο επώδυνο και ανυπόφορο είναι. Αλλά δεν πρέπει να σας πτοεί τίποτα, μιας και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και η ακμή είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με τα σωστά βήματα.

Πάμε λοιπόν να δούμε 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διώξετε μακριά την ακμή και να απελευθερωθείτε πιο γρήγορα από αυτήν:

  1. Καθαρίζετε το δέρμα σας, πρωί και βράδυ, με ένα καθαριστικό ειδικό για ακμή.
  2. Χρησιμοποιήστε μια τονωτική λοσιόν μετά τον καθαρισμό σας που να είναι στυπτική, δηλαδή να έχει αντιβακτηριακή δράση ούτως ώστε να αποτρέψει μικρόβια και σπυράκια.
  3. Ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας με μια λεπτόρρευστη κρέμα κατάλληλη για λιπαρά/ακνεϊκά δέρματα. Είναι τεράστιος μύθος ότι τα λιπαρά/ ακνεϊκά δέρματα δεν χρειάζονται ενυδάτωση. Άλλωστε ποιος ζωντανός οργανισμός επιβιώνει χωρίς νερό;
  4. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, κάντε μια καλή απολέπιση στην επιδερμίδα σας ούτως ώστε να καθαρίσετε σε βάθος το δέρμα σας και να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Εάν φοβάστε μήπως μεταφερθούν τα μικρόβια, προτιμήστε απολεπιστικά προϊόντα που δεν χρειάζονται τριβή.
  5. Ενσωματώστε στην ρουτίνα περιποίησής σας θεραπείες κατά της ακμής. Για παράδειγμα κάντε μια εξειδικευμένη μάσκα μετά την απολέπισή σας ή δοκιμάστε τοπικές θεραπείες για σπυράκια που τα καταπραΰνουν άμεσα.
  6. Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ εκτός και αν το απαιτούν οι περιστάσεις. Πάντα, όμως, να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που να είναι oil free. Οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει επιπλέον την ακμή σας.
  7. Αλλάξτε τη διατροφή σας! Ξέρατε ότι τα γλυκά και οι υδατάνθρακες είναι παράγοντες που επιβαρύνουν την ακμή; Μειώστε τα και θα με θυμηθείτε.
  8. Βάλτε στην καθημερινότητά σας τη γυμναστική! Η γυμναστική βοηθάει στο να εξουδετερώνει τις καθημερινές τοξίνες που λαμβάνει ο οργανισμός σας. Θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται και να λάμπει με τον καιρό!
  9. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε καθαρό μόνο το πρόσωπό σας αλλά και κάθε επιφάνεια που το ακουμπάτε! Αλλάξτε τακτικά πετσέτα προσώπου και τη μαξιλαροθήκη σας, και καθαρίζετε τακτικά το κινητό σας τηλέφωνο. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!
  10. Σταματήστε αμέσως να ακουμπάτε το πρόσωπό σας και να ενοχλείτε τα σπυράκια σας. Είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε! Τα χέρια μας είναι εστία μικροβίων!

Για όσες εσάς αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ακμή και οι πιο πάνω συμβουλές δεν είχαν αποτέλεσμα σε εσάς, καλό είναι να ακούσετε και τη γνώμη ενός γιατρού, μιας και μερικές φορές μπορεί η ακμή να σχετίζεται με την υγεία μας!

Comments