Η πρώτη και μεγαλύτερη έκθεση για τον αείμνηστο σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen: Savage Beauty ήρθε στην Ευρώπη και άνοιξε τις πύλες της στις 14 Μαρτίου στο Victorian & Albert Museum του Λονδίνου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του ξεκινώντας από την ανατρεπτική συλλογή αποφοίτησης του το 1992 μέχρι και την τελευταία του –που άφησε ημιτελή- για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2010.

Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτα στο Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη το 2011 υπό την αιγίδα του Costume Institute και είναι μια από της δέκα κορυφαίες εκθέσεις σε επισκεψιμότητα του μουσείου.

Η επιλογή του Λονδίνου ως πόλη παρουσίασης της έκθεσης δεν ήταν τυχαία αφού αποτελούσε ανέκαθεν το επίκεντρο του κόσμου του McQueen. Ο σχεδιαστής μεγάλωσε εκεί και έκανε και τα πρώτα του βήματα στον χώρο δουλεύοντας σε έναν ράφτη της Savile Row. Το 1990 ξεκινά τις σπουδές του στο περίφημο Central Saint Martins και το 1992 παίρνει το πτυχίο του στον κλάδο MA Fashion. Δουλεύοντας πάντα με μια μικρή, στενά συνδεδεμένη ομάδα δημιουργούσε συναρπαστικά, low-budget shows σε διάφορες βιομηχανικές περιοχές του Λονδίνου και παρουσίαζε extravagant συλλογές που ξεχώριζαν για την πρωτοτυπία, την εκκεντρικότητα και την κομψότητα τους. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε να δημιουργείται το βαρύ όνομα Alexander McQueen.

Από την έκθεση Alexander McQueen: Savage Beauty ξεχωρίσαμε –μετά δυσκολίας- πέντε από τα πιο iconic φορέματα του σχεδιαστή και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με beauty looks εμπνευσμένα από αυτά. Enjoy!

Beauty Diaries by Beauty Line_Alexander McQueen Iconic DressesΤο φόρεμα είναι φτιαγμένο απο κοχύλια αχιβάδα τα οποία είχαν αφαιρεθεί και βερνικωθεί πριν τοποθετηθούν στην επιφάνεια του.

Beauty Diaries by Beauty Line_Alexander McQueen Iconic Dresses 

Κατασκευασμένο απο μετάξι και οργάντζα το φόρεμα είχε διακοσμηθεί με  χειροποίητα τεχνητά λουλούδια αλλά και με αληθινά.

Beauty Diaries by Beauty Line_Alexander McQueen Iconic Dresses

Το κόκκινο παλτό είναι φτιαγμένο απο μεταξωτό σατέν και το ολοκέντητο φόρεμα απο μεταξωτό σιφόν και κρυστάλλινες χάντρες. 

Beauty Diaries by Beauty Line_Alexander McQueen Iconic Dresses

Το φόρεμα είναι κατασκευασμένο απο φτερά μαύρης πάπιας και έχει αρχιτεκτονική δομή.

Beauty Diaries by Beauty Line_Alexander McQueen Iconic Dresses

Το look αποτελείται από φόρεμα, leggings και μπότες ”Armadillo”. Είναι ολοκέντητο με ιριδίζων παγιέτες οι οποίες αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως.


RinaRina

Comments