Beauty Diaries by Beauty Line - All About Eye Creams

Η περιοχή του ματιού είναι από τις πρώτες που εμφανίζουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές λόγω το ότι το δέρμα εκεί είναι λεπτότερο κατά 8 με 10 στρώματα κι έτσι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για να μείνει ελαστικό και ενυδατωμένο. Οι έμπειροι σύμβουλοι ομορφιάς απαντούν τις πιο συχνές ερωτήσεις σας για τις κρέμες ματιού:

Beauty Diaries by Beauty Line - Eye Cream Application

1. Είναι πράγματι απαραίτητη η κρέμα ματιού νύχτας;

Ασφαλώς ειναι απαραίτητη. Κι αυτό γιατί το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιό ευαίσθητο και εύθραυστο, έχει μεγαλύτερη τάση για ξηρότητα και είναι το πρώτο σημείο που μαρτυρά την ηλικία και την κούρασή μας. Η συνεχής κίνηση των ματιών επιταχύνει την δημιουργία γραμμών και ρυτίδων ενώ συχνά σχηματίζονται πρηξίματα και μαύροι κύκλοι λόγω των υγρών που μαζεύονται στο κάτω βλέφαρο. Οι κρέμες ματιού είναι φτιαγμένες για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της ευαίσθητης αυτής περιοχής . Η σύνθεσή τους είναι συνήθως πυκνότερη ενώ η περιεκτικότητά τους σε έλαια και ενεργά αντιγηραντικά στοιχεία είναι μεγαλύτερη από αυτήν των κρεμών προσώπου.

2. Και τι χρειάζονται τα μάτια την ημέρα;

Η αυστηρή προειδοποίηση για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία αφορά ακόμα περισσότερο την περιοχή του ματιού. Δυστυχώς ο ήλιος χειροτερεύει τα φουσκώματα κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και την χαλαρότητα! Η υδατική κρέμα προσώπου ημέρας με δείκτη προστασίας 25+ , πού όλες πρέπει να διαθέτουμε, μπορεί και πρέπει να εφαρμόζεται και γύρω από τα μάτια. Αν η υδατική κρέμα ημέρας που συνηθίζουμε να φοράμε δεν παρέχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τότε θα πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη περιποίηση στην περιοχή των ματιών με χρήση ενός προιόντος (κρέμας ματιού, υδατικής κρέμας ημέρας , καλυπτικού ή μέικαπ) που να περιέχει φίλτρο ακτινοβολίας 25+.

3. Πώς να «επιτεθώ» στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια;

Για να αναχαιτήσετε την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από τα μάτια μπορείτε να διαλέξετε κρέμα ματιού που να περιέχει συστατικά που υποβοηθούν την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια μακρο-πρωτείνη που ενδυναμώνει το δέρμα και βοηθά στην λείανση των γραμμών. Δυστυχώς η φυσική παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με την ηλικία. Οι κρέμες ματιού με ρετινόλη που είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, συστήνονται για ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου από το δέρμα. Άλλα συστατικά που βοηθούν την μακροβιότητα του κολλαγόνου στο δέρμα είναι τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και τα πεπτίδια.

4. Πώς εφαρμόζεται η κρέμα ματιού;

Με προσοχή και φροντίδα ανάλογη με την ευαισθησία της περιοχής. Χρειάζεστε μόνο μικρή ποσότητα προιόντος (περίπου όσο ένα μπιζέλι), πρωί και βράδυ μετά το πλύσιμο του προσώπου. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές χωρίς δυνατά τριψίματα ή τραβήγματα του δέρματος. Μια εύκολη πρακτική για να πετύχετε τις ντελικάτες κινήσεις που συστήνονται για την εφαρμογή της κρέμας ματιού είναι η χρήση του μικρού σας δακτύλου με φορά από κάτω πρός τα πάνω.

5. Συστήνεται να χρησιμοποιείται κονσίλερ πάνω από την κρέμα ματιου?

Φυσικά, η κρέμα ματιού θα γεμίσει τις λεπτές γραμμές και θα ενυδατώσει την περιοχή πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργήσει μια βάση για να ακολουθήσει το κονσίλερ. Πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο δέρματος σας και τα χαρακτηριστικά του. Αν είναι λιπαρό, αποφύγετε τις πλούσιες κρέμες ματιού γιατί θα σβήσουν το κονσίλερ. Αν είναι ξηρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο ενυδατικό ώστε να μην ‘σπάσει’ το μακιγιάζ. Πάντοτε να περιμένετε γύρω στα 90 δευτερόλεπτα να απορροφηθεί η κρέμα ματιού πριν να εφαρμόσετε το κονσίλερ, το οποίο πρέπει να είναι ελαφρύ για να μην μαζεύει και να τραβά το δέρμα.

6. Μπορώ να αγνοήσω το κονσίλερ και να εφαρμόσω απευθείας το φον ντε τεν μετά την εφαρμογή της κρέμας ματιού;

Ναι μπορείτε να το κάνετε αλλά με αυτό τον τρόπο είναι πιο πιθανό να συσσωρευτεί το προϊόν στις γραμμές του ματιού και να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα. Το φον ντε τεν έχει πιο βαρετή σύνθεση από το κονσίλερ έτσι πιθανόν να μπει στις λεπτές γραμμές και να είναι ορατό.

7. Κάποιες τελευταίες συμβουλές;

α) Προσέξτε να μην μπει το προϊόν στα μάτια σας. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα όταν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα κάτω από τα μάτια. Κάποιες κρέμες μπορεί να μην απορροφηθούν και υπάρχει η πιθανότητα να τρίψουμε τα μάτια προκαλώντας έτσι ερεθισμό, που μπορεί να οδηγήσει στο να φουσκώσει το δέρμα στην περιοχή του ματιού.

β) Χρησιμοποιήστε ασφαλή προϊόντα. Η κρέμα ματιού πρέπει να είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη και ασφαλής για χρήση κάτω από τα μάτια. Εαν έχετε ευαίσθητα μάτια ή φοράτε φακούς επαφής είναι καλύτερα να προτιμάτε μια μη-λιπαρή φόρμουλα κρέμας ματιού.

γ) Αποφύγετε τα μικρόβια χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή σπάτουλα για τις κρέμες ματιού που έρχονται σε μπουκαλάκι.

δ) Μετά το κονσίλερ, ταμπονάρετε την περιοχή με ένα μαντηλάκι για να αποφύγετε τη συσσώρευση του προϊόντος γύρω από τα μάτια.

ε) Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μάσκες ματιού. Η εκπαιδεύτρια του Beauty Line Νικόλ Περικου μας περιγράφει τις αγαπημένες της! Δείτε τις εδώ.

Ακόμη δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση σας; Στείλτε μας ένα μηνυματάκι στο beautydiaries@beautyline.com.cy ή αφήστε την ερώτηση σας στα σχόλια πιο κάτω!

See the English version of this article here.

Comments