Αφυδατωμένο πρόσωπο, ξηρά χέρια, σπασμένα χείλη.. ο χειμώνας είναι εδώ και το σώμα μας μας εκλιπαρεί για προστασία και ενυδάτωση!

Μπορεί να έχουμε κλειστεί στο σπίτι-για ακόμα μια φορά-αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελίσουμε τη φροντίδα του δέρματός μας. Κάθε άλλο θα έλεγα, τώρα που οι βόλτες είναι λιγότερες-δύο το πολύ ε!-και τα βράδια δεν αρχίζουν καν, μια και δεν υπάρχει και πουθενά να πάμε. Ας μην τεμπελιάζουμε! Προτείνω να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας περισσεύει και να εφαρμόσουμε μερικούς «χειμωνιάτικους skincare κανόνες», και πιστέψτε με πως αν το σώμα μας μιλούσε θα μας έμπλεκε εγκώμια!

Κανόνας 1ος

Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χειμώνα το δέρμα μας εκτίθεται σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και στην υγρασία, στον αέρα και (κάποτε) στη βροχή, στοιχεία της φύσης μεν αλλά ασκούν πίεση στο δέρμα, «κτυπώντας» το με περιβαλλοντικό στρε και που σίγουρα δεν το αγκαλιάζουν με αγάπη όπως του αξίζει. Το πρόσωπο μας λοιπόν πρέπει να προστατευθεί και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με layering, κάτι παρόμοιο που γίνεται και στη μόδα αλλά τώρα θα το κάνουμε με καλλυντικά. Τα προϊόντα είναι σημαντικό να μπαίνουν στη σωστή σειρά. Οι οροί και ενυδατικές κρέμες που περιέχουν νερό πρέπει να συνεχίσουν να μπαίνουν πρώτες, και στη συνέχεια να ακολουθήσει ένα πλούσιο λάδι προσώπου που θα λειτουργήσει σαν φράγμα προστασίας, επιτρέποντας την υγρασία να διατηρείται στα στρώματα του δέρματος αντί να τραβηχτεί έξω από τον ξηρό εξωτερικό αέρα.

SISLEY – HYDRA-GLOBAL SERUM

Picture of HYDRA-GLOBAL SERUM

DIEGO DALLA PALMA – HYDRATION PASSION 24H MOISTURIZING CREAM

LANCOME – ABSOLUE PRECIOUS CELLS OIL

Picture of Absolue Precious Cells Oil 30ml

Κανόνας 2ος

Είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα μας το πρόσωπο να διατηρεί την υγρασία του, για αυτό θα ήταν ιδανικό να έχουμε δίπλα μας, πάνω στο γραφείο μας ή στη τσάντα μας ένα face mist, ώστε να ανανεώνουμε συχνά το δέρμα μας.

CLARINS – MY CLARINS RE-FRESH HYDRATING BEAUTY MIST

Picture of My Clarins RE-FRESH Hydrating Beauty Mist 100ml

Κανόνας 3ος

Υπάρχει η εντύπωση πως η απολέπιση πρέπει να ποφεύγεται εάν το δέρμα αισθάνεται λίγο ξηρό, αλλά ισχύει το αντίθετο. Η απαλή απολέπιση μετατοπίζει τα αργά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει το φρέσκο ​​δέρμα και μια υγιή λάμψη. Μάλιστα η απολέπιση είναι ακόμα πιο σημαντική το χειμώνα όταν το δέρμα μας γίνεται όλο και πιο λεπτό.

LA PRAIRIE – CELLULAR 3-MINUTE PEEL

Picture of Cellular 3-Minute Peel 40ml

Κανόνας 4ος

Συνήθως το χειμώνα πίνουμε λιγότερο νερό, έτσι σε συνδυασμό με το κρύο τα χείλη ξηρένονται και «σπάζουν». Βεβαιωθείτε λοιπόν πως πίνετε ικανοποιητική ποσότητα νερού και προστετεύετε τα χείλη σας βάζοντας lip balm συχνά μέσα στην ημέρα, ειδικότερα πριν από το φαγητό και το ποτό, καθώς ορισμένα τρόφιμα όπως οι ντομάτες μπορούν να ερεθίσουν τα ήδη σπασμένα χείλη.

CHANEL – HYDRA BEAUTY NOURISHING LIP BALM

Κανόνας 5ος

Τα ξηρά και σκασμένα χέρια είναι σύμβολο του χειμώνα, και η αλήθεια είναι πως πονάνε. Φροντίστε να τα στεγνώνετε καλά μετά από κάθε πλύσιμο και αποφέυγετε τη χρήση μωρομάντιλων απευθείας στα χέρια καθώς τα συστατικά τους μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα. Ενυδατώστε και προστατέψτε τα χέρια σας με κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο ή όποτε τα νιώθετε ξηρά.

CHANEL – LA CRÈME MAIN

 Κανόνας 6ος

Δε σημαίνει πως το χειμώνα κάνουμε στην άκρη την αντιηλιακή κρέμα επειδή η έκθεση μας στον ήλιο είναι λιγότερη. Κάθε άλλο, μια και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών τα επίπεδα των UVA ακτινών, που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, είναι αρκετά ψηλά για να γεράσουν το δέρμα μας. Κι ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στην Κύπρο που ο ήλιος είναι πολύ έντονος και βλαβερός ακόμη και τώρα.

LANCASTER – SUN SENSITIVE FACE CREAM SPF50

Picture of LANCASTER SUN SENSITIVE FACE CREAM SPF50 50ML

Έτσι απλά λοιπόν με μόνο 6 κανούνες την βγάζουμε «τζάμι» και έχουμε τέλεια επιδερμίδα ακόμη και τον χειμώνα..στο σπίτι! Επενδύουμε τώρα σε εμάς για να είμαστε φρεσκαδούρες όταν λήξει το lockdown και ξεχυθούμε στους δρόμους! 😊

Comments