Με το που αλλάζουμε εποχή και υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο αναζητούμε συνήθειες και αλλαγές στην καθημερινότητα μας που θα μας λυτρώσουν από τη «συμφορά» που φέρνει το τέλος των διακοπών.

Και ενώ επιστρέφουμε στα γραφεία και στις δουλειές μας, εκεί που πάμε να χαλαρώσουμε μιλώντας με τη συνάδελφο μας ακουμπάμε τα μαλλιά μας και λέμε «’Οπα, εδώ κάτι συμβαίνει!»

Μετά από ένα καλοκαίρι έκθεσης στον ήλιο, τη θάλασσα και τις πισίνες τα μαλλιά μας χρειάζονται επειγόντος «αναστήλωση». Οι σπασμένες άκρες, το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και κυρίως η θαμπή και ταλαιπωρημένη τρίχα εκπέμπουν SOS για ενυδάτωση και περιποίηση. Και επειδή ο ξηρός καιρός του Φθινοπώρου και του Χειμώνα δεν είναι ο καλύτερος φίλος για τα μαλλιά μας πρέπει να τα boostαρουμε ώστε να έχουμε υπέροχα, λαμπερά μαλλιά για όλο το υπόλοιπο του χρόνου.

Ας δούμε λοιπόν τρόπους να κάνουμε τα μαλλιά μας damage-proof, απλά χωρίς πολλά-πολλά!

Κλειδώστε την υγρασία με ενυδατικά προϊόντα

Η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να αποβάλει την υγρασία αφήνοντας να μαλλιά να νιώθουν flat, ξεθωριασμένα και εύθραυστα. Για να το διορθώσετε ή και καλύτερα να το αποφύγετε αυτό, είναι να σημαντικό να εντάξετε προϊόντα ενυδάτωσης στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Εδώ έρχονται να πάρουν μέρος και δράση τα μαλακτικά μαλλιών και οι θρεπτικές θεραπείες.

HAIR RITUEL THE CREAM 230 – SISLEY

Picture of HAIR RITUEL THE CREAM 230 (150 ML)

O’SOLEMIO REPAIRING MOISTURIZING MASK – DIEGO DALLA PALMA

Picture of DDP O'SOLEMIO REPAIRING MOISTURIZING MASK 150ML

DEEP PROTECT DENSITY MASK – NIOXIN

Picture of NIOXIN Deep Protect Density Mask

EFFETTISPECIALI – INSTANT RESTRUCTURING LEAVE-IN CONDITIONER – DIEGO DALLA PALMA

Picture of EFFETTISPECIALI - INSTANT RESTRUCTURING LEAVE-IN CONDITIONER

Επενδύστε σε μια καλή χτένα

Εκτός από την ζημιά που μπορεί να κάνει η έλλειψη της υγρασίας στα μαλλιά τους ξηρούς μήνες, είναι και ο άνεμος που μπορεί επίσης να τα βλάψει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σγουρά και άφρο μαλλιά. Όταν τα μαλλιά εκτίθενται στον αέρα μπορούν να μπερδευτούν πιο εύκολα, και κατ’ επέκταση όταν τα βουρτσίζετε ή τα ξεμπερδεύετε η κίνηση της χτένας μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω θραύση. Για αυτό και η αγορά μιας καλής χτένας ή βούρτσας είναι τόσο σημαντική.

ESSENTIAL CLASSIC HAIR & SCALP BRUSH – MARLIES MOLLER

Picture of Essential Classic Hair & Scalp Brush

ESSENTIAL CLEANSING ALLROUND HAIR BRUSH – MARLIES MOLLER

Picture of Essential Cleansing Allround Hair Brush

ECO DETANGLER-EARTH – CALA

Picture of ECO DETANGLER-EARTH

Διατηρήστε το τριχωτό της κεφαλής υγιές

Ακριβώς όπως θα προστατεύατε το δέρμα από τους εξωγενείς παράγοντες και στοιχεία, καθώς περνάμε στο φθινόπωρο, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε και το τριχωτό της κεφαλής σας. Καθώς ο καιρός κρυώνει, τα τριχωτά μας ξηραίνονται συχνά και τα μαλλιά μπορούν να γίνουν εύθραυστα.

VEGAN PURE SUGAR SCALP SCRUB – MARLIES MOLLER

Picture of VEGAN PURE SUGAR SCALP SCRUB 150ML

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβές για την υγεία τους και να τα κάνει εξαιρετικά στεγνά. Έτσι είναι καλύτερα να προστατέψετε τα μαλλιά σας πλένοντας με χλιαρό νερό.

Τέλος, για το styling των μαλλιών σας προτιμήστε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία τους, μειώνοντας έτσι τη θερμική έκθεση των μαλλιών στο ελάχιστο.

STEAMPOD 3.0 – L’OREAL PROFESSIONNEL

Picture of Steampod 3.0+Cream For Fine Hair 150ML+Smoothing Serum 50ML

Comments