Είναι 7:45 πμ., μόλις ξύπνησες και πρέπει αμέσως να ετοιμαστείς, γιατί σε ακριβώς 15 λεπτά ξεκινάει η online συνάντηση σου. Αφού ντυθείς από τη μέση και πάνω, βάζοντας το καλό σου μπλουζάκι και μαζέψεις τα μαλλιά σου, σου απομένουν μόλις 5 λεπτά για να ένα φρεσκάρισμα στο πρόσωπό σου.
— Αυτή είναι μια καθημερινή ιστορία που την ζούμε πλέον καθημερινά!

Έψαξα και βρήκα best tips and tricks από διάφορους καλλιτέχνες μακιγιάζ και από την δική μου εμπειρία, και μάζεψα εύκολες συμβουλές για να πετύχεις γρήγορα την λάμψη στο πρόσωπο σου για τα virtual meetings, μέσα σε 5 λεπτά. (κι όμως, γίνεται!!)

Step 1. Apply Moisturizer

Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα. Μετά από έναν γρήγορο καθαρισμό, τοποθετήστε την ενυδατική κρέμα — επιλέξτε μια κρέμα που προσθέτει φωτεινότητα στο δέρμα. Πρέπει να προετοιμάσετε σωστά τον καμβά σας για τα επόμενα βήματα.

Step 2. Add mascara

Στη συνέχεια, ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ότι χρειάζεται, είναι να χρησιμοποιήσετε την βιντεοκάμερα του υπολογιστή ως καθρέπτη, έτσι μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο φωτισμό και θα ξέρετε πως ακριβώς θα φαίνεστε στην οθόνη. Έπειτα, τοποθετήστε την μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, για να έχετε αμέσως ένα πιο έντονο βλέμμα.

Step 3. Add rouge

Το θέμα με τις online βιντεοκλήσεις, είναι ότι φαινόμαστε κάπως ξεθωριασμένοι. Για να το αποφύγετε αυτό, εφαρμόστε ένα rouge που είναι πιο έντονο και φωτεινό από αυτό που συνηθίζετε να φοράτε.
Με μια βούρτσα, εφαρμόστε το rouge με κυκλικές κινήσεις στα μάγουλά σας.

Step 4. Add Concealer

Τελευταίο βήμα και σημαντικότερο, προσθέστε το concealer. Χρησιμοποίησε τα δάκτυλα σας, χτυπώντας το concealer κάτω από τα μάτια, μέχρι και τις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

Εάν απομένουν ακόμα λίγα δευτερόλεπτα, τότε πρόσθεσε ακόμη λίγο concealer στην περιοχή ακριβώς πάνω από το σαγόνι. Εμένα μου αρέσει να προσθέτω και μια ελαφριά, ουδέτερη σκιά στα μάτια.

Έτοιμη και το ρολόι χτύπησε 8:00 πμ. (ta-da!)

EXTRA TIP: Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε highlighter σε online meetings. Όσο πιο matte finish έχει το makeup, τόσο το καλύτερο.

Ακολούθησε αυτή τη στρατηγική μακιγιάζ 5 λεπτών για την επόμενη online συνάντηση σου ή και για το virtual date με τους κολλητούς σου!!

And have fun! x

― kisses, Rafaela x

Comments