Θα ξεκινήσω λίγο πιο ρομαντικά και λογοτεχνικά και θα πω πως αν Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής τότε θα πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο τις «κουρτίνες», με άλλα λόγια τις βλεφαρίδες μας.

Πέρα από την προσπάθεια μας να κάνουμε τις βλεφαρίδες μας πιο πυκνές, μεγάλες και curly ενισχύοντας έτσι τη δυναμική που εκπέμπει το βλέμμα μας, πρέπει να νοιαστούμε και για τη γενικότερη φροντίδα και υγεία τους. Οι βλεφαρίδες βοηθούν στην προστασία των ματιών μας από ξένα σώματα (σκόνες, πετραδάκια, ζουζουνάκια κοκ), και επίσης when they look good, we look good!!

Έτσι λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές περιποίησης, tips και μυστικά (shhh!) για το πως μπορείτε να δείξετε αγάπη στις βλεφαρίδες σας, και όχι ανιδιοτελώς μια και θα σας ανταποδώσουν τη φροντίδα με ακαταμάχητα βλέμματα.

Τις βλεφαρίδες μας πρέπει να τις περιποιούμαστε καθημερινά, όπως κάνουμε και με το πρόσωπο μας. Κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο πρέπει να τις καθαρίζουμε, με προσοχή και σχολαστικότητα. Υπάρχουν πολλά eye makeup cleansers που είναι απαλά για τα μάτια και παράλληλα φροντίζουν να μην φθείρονται οι βλεφαρίδες. Για τον καθαρισμό τους καλό είναι να χρησιμοποιούμε βαμβάκι, και είναι πολύ πολύ σημαντικό να είμαστε ευγενικές μαζί τους. Δεν πρέπει να τις τραβάμε ούτε όταν βαφόμαστε αλλά και ούτε όταν ξεβαφόμαστε μας. Ναι, το υπερβολικό τρίψιμο των ματιών για να φύγει η μάσκαρα είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Η υπερβολική επιθετικότητα κατά τον καθαρισμό της μάσκαρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια βλεφαρίδων. Απαλά και χαλαρά λοιπόν.

2-Phase Instant Eye Make-Up Remover – Juvena

Bi Phase Sensitive Eye Make Up Remover – Declare

Picture of BI PHASE SENSITIVE EYE MAKE UP REMOVER

Eau Efficace Gentle Makeup Remover For Eyes And Lips – Sisley

Picture of Eau Efficace Gentle Makeup Remover for eyes and lips 300ml

Gentle Eye Makeup Remover – Estee Lauder

Picture of GENTLE EYE MAKEUP REMOVER

Demaquillant Yeux Intense – Chanel

DÉMAQUILLANT YEUX INTENSE - skincare - 100ml - CHANEL - Default view

Εκτός από τον καθαρισμό τους οι βλεφαρίδες μας χρειάζονται και τις ευεργετικές ιδιότητες των lash serums. Πριν τον ύπνο, και μετά τον καθαρισμό τους, εφαρμόστε το δικό τους serum για θρέψη και αναδόμηση. Επιλέξτε έναν ορό περιποίησης βλεφαρίδων που προάγει την πυκνότητα, το μήκος και το πιο σημαντικό, τη διάμετρο των φυσικών βλεφαρίδων.

Cils Booster Lash Revitalizing Serum – Lancome

Picture of CILS BOOSTER LASH REVITALIZING SERUM

Full Lash Serum – Shiseido

Picture of Full Lash Serum

Μια άλλη συνήθεια που είναι καλό να υιοθετήσουμε για το καλό τους είναι το χτένισμα τους. Κι όμως, όπως βουρτσίζουμε και χτενίζουμε τα μαλλιά μας για να τα ξεμπλέξουμε και να τα διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τις βλεφαρίδες. Χτενίστε τις βλεφαρίδες πριν και μετά την εφαρμογή της μάσκαρα.

Metal Lash Comb – Diego Dalla Palma

Picture of Metal Lash Comb

Μετά λοιπόν από τα treatments και την αγάπη έρχεται η ανάδειξη τους. Βρείτε το δυνατό στοιχείο των βλεφαρίδων σας και ενισχύστε το, δώστε του ένταση και φωνή. Αν από την άλλη νιώθετε πως οι βλεφαρίδες δεν είναι πολύ πυκνές, ή μεγάλες, υπάρχουν μάσκαρες που απελευθερώνουν μαγικές ιδιότητες και κάνουν τις βλεφαρίδες σας να μοιάζουν ιδανικές.

Eyes To Kill Classico – Giorgio Armani

Picture of EYES TO KILL CLASSICO

Hypnôse Doll Eyes Waterproof – Lancôme

Picture of Hypnôse Doll Eyes Waterproof 01

Ciglione Mascara – Diego Dalla Palma

Picture of Ciglione Mascara

2000 Calorie Curl Addict Mascara – MaxFactor

Picture of 2000 CALORIE CURL ADDICT MASCARA BLACK

Le Volume de Chanel – Chanel

Μην ξεχάσετε το eye lash primer πριν τοποθετήσετε τη μάσκαρα σας! Τα primer λειτουργούν σαν πέπλο προστασίας στις βλεφαρίδες, και μάλιστα βοηθούν και στο να αφαιρείτε ευκολότερα η μάσκαρα στο ντεμακιγιάζ.

Lash Revival Mascara Primer – MaxFactor

Picture of LASH REVIVAL MASCARA PRIMER

Cils Booster Xl – Lancôme

Picture of CILS BOOSTER XL

La Base Mascara – Chanel

La Base Mascara - makeup - 0.21OZ. - CHANEL - Default view

Επίσης, τονίστε και βελτιώστε το σχήμα των βλεφαρίδων σας χρησιμοποιώντας eye lash curlers. Πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα, τοποθετήστε τις λαβίδες των βλεφαρίδων όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άκρη του βλεφάρου και μετά κάντε μικρές κινήσεις σαν τσίμπημα.

Eyelash Former – Barbara Hofmann

Precision Eyelash Curler – Tweezerman

Picture of Precision Eyelash Curler

Comments