Ναι, ναι, ναι! πρέπει να φοράμε αντιηλιακό προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, είτε έχει συννεφιά ή βρέχει. Συνήθως όμως το θυμόμαστε όταν είναι ντάλα καλοκαίρι!

Οπότε ΝΑΙ, είναι επίσημα η εποχή του SPF!

Η αντιηλιακή προστασία πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς, και δε σηκώνει συζήτηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προστασία από τον ήλιο είναι σημαντική όχι μόνο για τη συνολική υγεία του δέρματος μας, αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο δοκιμασμένους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψετε το δέρμα σας να εμφανίζει σημάδια γήρανσης (και κτυπάει το πρώτο καμπανάκι).

Για να την προστασία του δέρματος από τις γνωστές, πλέον σε όλους μας, ακτίνες UVA και UVB – γιατί και οι δύο προκαλούν βλάβη στο δέρμα – είναι απαραίτητο ένα SPF ευρέος φάσματος. Όταν μιλάμε για καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνουμε τον αποκλεισμό των ακτινών UVA οι οποίες υπάρχουν όλο τον χρόνο. Μάλιστα οι ακτίνες UVA μπορούν να περάσουν ακόμα και μέσα από το γυαλί και να σχηματίσουν το μεγαλύτερο μέρος του υπεριώδους φωτός  που φτάνει στη γη.  

Από την άλλη το UVB είναι οι υπεριώδης ακτίνες που είναι υπεύθυνες για το κάψιμο (που είναι και το πιο ορατό), και είναι αυτό στο οποίο εστιάζουμε περισσότερο γιατί η ζημιά φαίνεται πιο γρήγορα. Αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να διασφαλίσετε πως το SPF σας προστατεύει και από τις UVA ακτίνες.

Η βλάβη του UVA οδηγεί σε λεπτές γραμμές, μελάγχρωση, άνιση υφή του δέρματος, μεγάλους πόρους, τραχύτητα του δέρματος και απώλεια κολλαγόνου – όλα αυτά που λέμε «φτου μακριά από εμάς».

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως οι διακοπές στην παραλία δεν είναι τόσο το πρόβλημα, αλλά η καθημερινή «επαφή» με τον ήλιο. Ακόμα και τα 15 λεπτά που θα περπατήσουμε, ή ακόμα θα οδηγήσουμε στον ήλιο, είναι καταλυτικά με την πάροδο των ετών.  

Η αντιηλιακή προστασία είναι σούπερ ντούπερ σημαντική και σίγουρα δεν είναι κάτι νέο. Είναι όμως μια διαρκώς διευρυνόμενη ιδέα καθώς γίνονται όλο και περισσότερες καινοτομίες στην περιποίηση του δέρματος και της ομορφιάς. Έτσι πλέον μπορεί κανείς να έχει προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και μέσα από το foundation του.

Το foundation με SPF είναι ένας εύκολος τρόπος να προστατευθείς από τον ήλιο ενώ κάνεις το δέρμα σου ομοιόμορφο και ομοιόχρωμο, και εμείς σε γλυτώνουμε από τα πολλά πολλά και σου προτείνουμε αγαπημένα foundations με δείκτη προστασίας.

SKIN CAVIAR CONCEALER • FOUNDATION SPF 15 – LA PRAIRIE

CREAM COMPACT FOUNDATION SPF 30 – DIEGO DALLA PALMA

Picture of CREAM COMPACT FOUNDATION SPF 30

TEINT MIRACLE SPF 15 – LANCOME

Picture of TEINT MIRACLE SPF 15

LANCASTER SUN 365 COMPACT SPF30 – LANCASTER

UV PROTECTIVE COMPACT POWDER – SHISEIDO

LES BEIGES TINTED MOISTURIZER SPF 30 – CHANEL

DOUBLE WEAR NUDE WATER FRESH MAKEUP SPF 30 – ESTEE LAUDER

Comments