Άπειρες φορές μέσα στην ημέρα μας ρωτάνε φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί «Τι κάνεις; Πώς είσαι;» και απαντάμε συνήθως πολύ τυπικά «Καλά! Μια χαρά!». Αλλά αν πάρουμε μια ανάσα κοιτάζοντας τον ουρανό και αναλογιστούμε αν είμαστε όντως καλά, ξεκούραστοι, ξέγνοιαστοι θα πούμε  «Ώπα, όντως είμαι κουρασμένη! Πρέπει να πατήσω λίγο φρένο.».

Ένα από τα πολλά αποτελέσματα της αβεβαιότητας της περασμένης χρονιάς είναι το αίσθημα διαρκούς κούρασης, και αυτή η κόπωση αποτυπώνεται στο πρόσωπο όλων μας το οποίο φαίνεται θαμπό, «θυμωμένο», ταλαιπωρημένο και με μαύρους κύκλους.

Τα αυξημένα επίπεδα άγχους και στρες επηρεάζουν τα πρότυπα του ύπνου μας, με αποτέλεσμα τη σωματική κόπωση αλλά και την επίδραση στην ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, επιδεινώνοντας οποιαδήποτε προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, το δέρμα μας έρχεται αντιμέτωπο και με το περιβαλλοντικό στρες, γεγονός που στη συνέχεια επιδεινώνεται από τις δικές μας συναισθηματικές πιέσεις και ανησυχίες.

Έτσι, ακόμα και αν κοιμόμαστε καλά, το συνεχές άγχος κάνει εμάς να αισθανόμαστε κουρασμένοι, και το δέρμα μας να φαίνεται κουρασμένο.

Το θετικό είναι ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά την επιδερμίδα σας και αμέσως να επανεκκινήσετε τις αντοχές και τη διάθεση σας.

Ενυδατώστε την περιοχή των ματιών

H ενυδάτωση είναι το κλειδί. Η εξασφάλιση της καλής ενυδάτωσης της περιοχής των ματιών και η χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας ματιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, εξομαλύνοντας την επιφάνεια του δέρματος. Επιπλέον, τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες Α και C μπορούν να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους.

HYDRA BEAUTY MICRO GEL YEUX – CHANEL

HYDRATION PASSION STOP BAGS & DARK CIRCLES EYE GEL – DIEGO DALLA PALMA

Picture of HYDRATION PASSION STOP BAGS & DARK CIRCLES EYE GEL

ABSOLUE EYE CREAM – LANCOME

Picture of ABSOLUE EYE CREAM 20ML

Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπο σας

Ακόμα και αν δεν φύγετε από το σπίτι για όλη την ημέρα πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπο σας πριν πάτε για ύπνο. Η περιβαλλοντική ρύπανση βρίσκεται και στον αέρα μέσα στο σπίτι μας οπότε είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα και το νεκρό δέρμα που συσσωρεύεται όλη την ημέρα. Είναι καλό να κάνετε «διπλό» καθαρισμό κάθε βράδυ. Αρχικά χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για βαθύ καθαρισμό και για να βοηθήσετε να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες και να διαλυθεί το μακιγιάζ. Στη συνέχεια επιλέξτε ένα καθαριστικό που στοχεύει στις «ανησυχίες» του δέρματος, όπως αφυδάτωση ή ξεσπάσματα.

TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM – CLINIQUE

L’HUILE – CHANEL

FOAM CLEANSER – LA PRAIRIE

PHYTO BLANC LA MOUSSE – SISLEY

Καταπολεμήστε τη θαμπάδα

Το κουδουνάκι ότι είμαστε κουρασμένες χτυπάει όταν η θαμπάδα και η έλλειψη λάμψης στο πρόσωπο μας μας τραβάει την προσοχή.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε toner για απαλή απολέπιση αλλά χωρίς να ξηραίνει υπερβολικά το δέρμα.  Στην περίπτωση που νιώσετε το δέρμα σας ιδιαίτερα ξηρό, χρησιμοποιήστε μια μάσκα ανανέωσης, όπου θα σας ενυδατώσει έντονα καθώς και θα σας κάνει απολέπιση.

HYDRATING TONING LOTION – CLARINS

Picture of Hydrating Toning Lotion 200ml

WASO BEAUTY SMART WATER – SHISEIDO

Picture of Waso Beauty Smart Water 250ml

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Οι περισσότερες από εμάς περνάμε ώρες στο γραφείο, δουλεύοντας πυρετωδώς να φτάσουμε deadlines με αποτέλεσμα ξεχνάμε να αναπνεύσουμε. Η αναπνοή, η πραγματική αναπνοή, είναι το κλειδί για να λειτουργεί το σώμα μας σωστά.

Όταν αναπνέουμε βαθιά, το διάφραγμα χαμηλώνει στην κοιλιά, επιτρέποντας στους πνεύμονες να επεκταθούν και να γεμίσουν. Στους πνεύμονες, το οξυγόνο αντικαθίσταται σε αποξυγονωμένο αίμα, το οποίο στη συνέχεια αναδιανέμεται σε όλο το σώμα, υποστηρίζοντας όλες τις ζωτικές διαδικασίες μας. Αυτό είναι που χρειάζεται το δέρμα μας για να μην καταστρέφεται. Breathe! 😊

Comments